| foto: Mediahub

Playtvák odstartoval koncertem na Náplavce

Na slavnostní zahájení se přišlo podívat několik tisíc lidí.

21. června spustila Mafra internetový portál playtvak.cz. Cíl je jasný: přitáhnout tu cílovou skupinu, která se o televizi vůbec nezajímá.

Na slavnostním koncertu, který moderoval Jakub Kohák, vystoupili mimo jiné Karel Gott, Ivan Mládek nebo populární skupina Nebe. Michal Hanák, člen představenstva skupiny Mafra, si klade nemalé cíle: "„Máme ambici mít 4 premiéry denně, budeme mít asi 20 programových řad. Chceme dát dárek  divákům na léto - ostatní televize mají spíše low season a utlumují a opakují, my chceme nadělit 4 premiéry denně ve formě videí, které si vezmou třeba k vodě,“ uvádí Hanák.

Karel Gott na zahajovacím koncertě Playtvak.cz. Foto: MAFRA

„Bude to neskutečná jízda, která vás vystřelí z kalhot,“ slíbil Kohák divákům, kteří zaplnili pražské nábřeží před pódiem na lodi. Při koncertu se odpočítával čas do nedělního večerního startu nejmladší české televize.

Plejtvák obrovský patří k největším mořským savcům a jeho internetový jmenovec slibuje záplavu nezpravodajských pořadů z vlastní dílny. Podle tvůrců se zrodila televize „zábavná, mladá, vtipná, chytrá, hravá, odvážná, originální a leckdy až kontroverzní“. Součástí programu budou i stále populárnější vlogy, čili videoblogy - budou je na Playtváku mít třeba sportovkyně Eva Samková, raper Lipo nebo Fame Team. Základní schéma doplňují další typy pořadů. Například v pondělí se vysílá formát Co by bylo kdyby, v němž variace odpovědí na konkrétní otázku sehrají Richard Genzer a Michal Suchánek, známí z cyklů Tele Tele a Partička.

[chooze:gallery;value:588]

Video