| foto: Mediahub

Novým předsedou Sdružení pro internetový rozvoj se stal Michal Hanák

Novým předsedou Sdružení pro internetový rozvoj (SPIR) se stal Michal Hanák, člen představenstva MAFRA. Zvolila ho dnes výkonná rada SPIR. Vystřídal tak ve funkci Jána Simkaniče z firmy Internet Info.

"Místopředsedy SPIR jsou nově Ivan Mikula (Seznam.cz) a Martin Šebesta (OMD Czech) a spolu s Michalem Hanákem tvoří předsednictvo výkonné rady," uvedla v dnešní tiskové zprávě za společnost SPIR Tereza Tůmová.

Nový předseda profesního sdružení, které zastupuje internetové vydavatele, obchodníky i agentury, se chce zaměřit především na posílení jednotného výzkumu měření návštěvnosti a sociodemografického profilu návštěvníků internetu NetMonitor. „Netmonitor je pro všechny české hráče na trhu jednotnou měnou, proto chceme zviditelňovat jeho přednosti jako jediného auditovaného průzkumu návštěvnosti internetu," řekl Michal Hanák. Spolupráce s ostatními profesními organizacemi je další oblastí, které se chce nový předseda věnovat a hledat tak řešení přijatelné pro všechny. „SPIR je organizace, která by nám všem měla pomoci podnikat na internetu," uvedl. 

SPIR chce i nadále spolupracovat se státní správou a zákonodárci v šíření moderních digitálních nástrojů a zlepšování online prostředí. „Rádi bychom brzy dosáhli toho, aby všechny zákony, které se budou tvořit nebo upravovat, maximálně ulehčovaly a zjednodušovaly život občanům a práci byznysu a reflektovaly, že se píše 21. století," dodal Michal Hanák. 


Video