ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: koláž iDNES.cz

Do Česka míří další placený kanál, děti se mohou těšit na Nicktoons

  • 6
Výběr televizních stanic pro děti bude větší, na tuzemský trh se chystá placený kanál Nicktoons. Začne vysílat pravděpodobně v průběhu října, píše web Digitální rádio. Televize vysílá například v Polsku, Turecku nebo Bulharsku a je určena divákům od šesti do čtrnácti let.

Nicktoons bude podle informací webu k dispozici v češtině a nabídne výhradně animované seriály, jako Spongebob v kalhotách, Želvy ninja či Tučňáci z Madagaskaru.

Na českém trhu ji bude zastupovat společnost Axocom. Její zakladatelka Erika Luzsicza však plánovaný krok odmítla oficiálně komentovat. Jak upozornil portál Digitální rádio dlouholetý spolupracovník Lukáš Jaro, Nicktoons již testuje českou verzi. 

Počet specializovaných dětských kanálů na českém trhu se za poslední čtyři roky zvýšil o polovinu na zhruba 15 stanic. Sledovanost programů pro děti v létě rostla až na dvojnásobek. Vyplývá to z údajů distribuční společnosti Axocom.

Vedle veřejnoprávního Déčka vysílají pro děti v tuzemských kabelových, internetových a satelitních televizích placené programy, jako jsou Disney, Minimax, Megamax, Jimjam, Duck tv, Tuty, Nickelodeon, Cartoon nebo Boomerang.


Video