| foto: Facebook, Mediahub

Nevhodné chování můžete nově nahlásit i na Messengeru

Facebook rozšířil v rámci své platformy možnosti nahlášení nevhodného chování, nástroj integroval do Messengeru.

Lidé mohou nahlásit konverzace, které porušují standardní chování v rámci komunity. Dříve uživatelé Messengeru mohli upozorňovat na nevhodný obsah pouze pomocí webové aplikace. Tyto možnosti se rozšiřují.

Ve chvíli, kdy budete chtít nahlásit chování porušující pravidla komunity či jednotlivé konverzace, v nástrojích konverzace kliknete na nastavení a ve spodní části naleznete možnost "Něco se nedaří" (Something’s Wrong). Pak budete mít na výběr několik možných voleb, které zahrnují například obtěžování, nenávistný obsah, sdílení nevhodného obsahu či vydávání se za někoho jiného. Zajímavou položkou je neoprávněný prodej, ta poukazuje na stále častější používání Messengeru pro nabízení nelegálního zboží. Oznámení se pak odešle na kontrolu a sociální síť uživatele přezkoumá, detailní postup Facebook zveřejnil.

Nové bezpečnostní prvky fungují na platformách iOs i Android a jsou lokalizovány do 50 jazyků. Ve chvíli kdy posíláte hlášení, můžete zároveň zvolit možnost ignorování nebo zablokování dotyčného uživatele.

Facebook tak reaguje na požadavky uživatelů, kteří po podobné funkci volali. Vývojáři zároveň tvrdí, že tyto změny v Messengeru jsou pouze začátkem, sociální síť plánuje mnoho dalších vylepšení.

Článek vyšel na strategie.hnonline.sk.


Video