ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Netflix je v Česku oblíbenější než HBO GO, ukázal průzkum

  • 21
Netflix sesadil HBO GO z pozice nejpopulárnější streamovací služby v Česku. Vyplývá to z výsledků průzkumu projektu Atmedia index. Alespoň jednu videoslužbu si předplácí více než čtvrtina tuzemských diváků.

Netflix si předplácí tři ze čtyř českých televizních diváků, kteří sledují streamovací služby, tedy 74 procent. Jeho konkurenta HBO GO sleduje 34 procent lidí. Část lidí má zaplaceno několik videoslužeb, na jednoho diváka jich v průměru připadá 1,44, stojí dále v průzkumu, na který upozornil portál Digitální rádio.

Jedním z hlavních důvodů, proč si lidé předplácejí streamovací služby, je bohatá nabídka programů. Předplatitelé oceňují i možnost sledování pořadů a filmů kdykoli a kdekoli, ale i to, že přehrávání není přerušováno žádnými reklamami. Řada lidí také vyhledává pořady v originálním znění.

Netflix už nebudou jen filmy a seriály. Na mobilech nabídne i hry

Netflix ani HBO Europe přesné počty předplatitelů videoslužeb v Česku dlouhodobě neuvádí. HBO GO mohou diváci získat i v rámci placené televize k tradičním kanálům HBO, Netflix se na podobném modelu dohodl s Vodafonem.

Aktuální Atmedia index byl realizován ve třech fázích od loňského března do letošního května na reprezentativním vzorku několika tisíc respondentů.

Z dříve zveřejněných výsledků průzkumu pro Atmedia index vyplývá, že jakoukoli z forem placené televize, tedy včetně kabelového a satelitního vysílání, v Česku využívá zhruba polovina domácností. Hlavním důvodem je možnost sledovat i ty stanice, které nejsou dostupné v rámci pozemního vysílání, například tematické televizní stanice, ať už filmové, seriálové nebo dokumentární. Druhým nejčastěji uváděným důvodem je možnost sledovat televizní pořady zpětně.

Placenou televizi v Česku využívá zhruba polovina lidí, říká průzkum


Video