| foto: Mediahub

Mňam TV opustila regionální síť Radiokomunikací

Provozovatel stanice CE Media byl nespokojen s kvalitou regionálních sítí.

Televizní stanice Mňam TV, která začala vysílat letos v únoru, ukončila pozemní vysílání v regionální síti Českých Radiokomunikací. Nadále je dostupná ve čtvrtém celoplošném multiplexu; pro část diváků to znamená nutnost přeladit přijímače. ČTK to dnes sdělil provozovatel stanice CE Media.

Důvodem změny byla podle firmy údajně nízká kvalita regionální sítě. "Problém byl zejména v tom, že řada domácností oficiálně pokrývaných Multiplexem 8 měla dlouhotrvající problémy s příjmem signálu, což poškozovalo naše zájmy," uvedl za CE Media Pál Milkovics.

České Radiokomunikace ukončení spolupráce potvrdily. "Kulinářský kanál Mňam TV společnosti CE Media již nebude vysílat v Regionální síti 8 Českých Radiokomunikací, vysílání bylo skončeno ve čtvrtek v 11:30," uvedla mluvčí Petra Miterová.

Stanice Mňam TV je nadále dostupná v Multiplexu 4, jenž pokrývá přes 95 procent obyvatel České republiky. "Drtivá většina diváků, kteří kanál dosud sledovali prostřednictvím Multiplexu 8, proto o své oblíbené pořady nepřijdou, musí však přeladit své přijímače," uvedl CE Media, která nedávno získala vysílací licenci pro další připravovaný kanál pod názvem Mňau TV věnovaný domácím mazlíčkům.

Podle údajů ATO-Nielsen Admosphere například v srpnu činil divácký podíl stanice 0,18 procenta diváků od 15 let.


Video