| foto: Mladá fronta, Mediahub

Mladá fronta je v úpadku, soud přezkoumá pohledávky v květnu

  • 4
Vydavatelství Mladá fronta je v úpadku. Věřitelé by měli pohledávky přihlásit do dvou měsíců, soud je přezkoumá v květnu. Vyplývá to z usnesení Krajského soudu v Českých Budějovicích zveřejněného v insolvenčním rejstříku. Vydavatelství minulý týden na sebe podalo insolvenční návrh.

„Dlužník je povinen zdržet se nakládání s majetkovou podstatou a s majetkem, který do ní může náležet, pokud by mělo jít o podstatné změny ve skladbě, využití nebo určení tohoto majetku anebo o jeho nikoli zanedbatelné zmenšení,“ uvedl soudce Zdeněk Strnad.

Jednání, na němž soud přezkoumá přihlášené pohledávky, bude v Českých Budějovicích 15. května.

Mladá fronta a.s. na sebe podala minulý týden insolvenční návrh. Banka firmě zablokovala účty a vydavatelství se nepodařilo dotáhnout jednání o vstupu slovenské investiční skupiny. Vedení firmy chce vydavatelství reorganizovat.

Krajský soud v Českých Budějovicích už před tím ustanovil Mladé frontě předběžnou insolvenční správkyni, zdůvodnil to vážnými pochybnostmi o skutečném stavu vydavatelství.

Mladá fronta vlastněná podnikatelem Františkem Savovem vydává například ekonomický týdeník Euro, lifestylové magazíny Esence a Hipster nebo ekonomický web Finance.cz. Ročně na trh uvede kolem 200 nových knižních titulů.

,

Video