Lenka Klicperová

Lenka Klicperová | foto: Jan Zátorský, MAFRA

Lenka Klicperová opouští post šéfredaktorky časopisu Lidé a Země

  • 2
Lenka Klicperová končí ve funkci šéfredaktorky časopisu Lidé a Země. Cestovatelský magazín vedla od roku 2004. Redakci opustí na konci roku, ale na novinářskou práci nezanevře.

„Budu hodně cestovat a ráda bych mnohem více navštěvovala konfliktní oblasti a věnovala se dál novinářské činnosti,“ prozradila.

Dodala, že v lednu se chystá do Libye.

„Mé reportáže a články budou dál vycházet v časopise Reflex. Možná bude čas i na další knihy. Ještě jsem nebyla v tolika zemích a do tolika se chci vrátit! Máme s Markétou Kutilovou spoustu plánů, především chceme dokončit film, který jsme sotva začali dělat s Rudolfem Havlíkem. A možná přijde něco úplně nového, o čemž se ale nemůže mluvit, dokud to není. Zkrátka - nemám jasno, kam dojdu, ale vím, že tam půjdu,“ svěřila se už dříve na facebooku.

Časopis Lidé a Země, který patří do portfolia vydavatelství Czech news center (CNC), bude vycházet dál. „Cestování je významná část obsahu, který náš mediální dům poskytuje – od časopisu Lidé a Země až po portál Orbion,“ sdělila Adéla Mikešová z CNC.

„Máme-li se na obsah plně soustředit a věnovat se v souvislostech všem platformám, žádá to plný fokus a záběr, který nelimituje ani jednu stranu. Vydavatelství si velice váží Lenky jako válečné reportérky a chce jí dát tímto směrem plný prostor bez omezení, který, doufáme, bude zúročovat napříč tituly včetně časopisu Reflex,“ doplnila Mikešová.

Upřesnila, že kompetence Lenky Klicperové přecházejí od nového roku na vedoucího integrovaného newsroomu společenských titulů, který bude zodpovědný za rozvoj cestovatelského obsahu v printu i onlinu. 


Video