Jolana Voldánová

Jolana Voldánová | foto: Lenka Hatašová, iDNES.cz

Voldánová se stala tiskovou mluvčí Sčítání 2021, uvedl statistický úřad

  • 8
Bývalá moderátorka České televize Jolana Voldánová se stala tiskovou mluvčí a tváří projektu Sčítání 2021. Kromě standardního mediálního servisu se bude podílet i na přípravě a realizaci komunikační strategie sčítání, oznámil Český statistický úřad v tiskové zprávě.

„Jolana Voldánová je ostřílenou profesionálkou, jejíž zkušenosti budou pro projekt Sčítání 2021 jednoznačným přínosem. Jsem rád, že se rozhodla využít naší nabídky, a stává se důležitou součástí komunikačního týmu největšího statistického šetření v zemi,“ uvedl předseda Českého statistického úřadu Marek Rojíček.

„Bude zajímavé zjistit, jak jsme se od posledního sčítání změnili, jak se nám v téhle zemi žije a s čím bychom potřebovali pomoct. A my díky Sčítání 2021 budeme znát odpovědi. Přesvědčit lidi, že to není jen zákonná povinnost, ale velmi smysluplná akce, bude i můj úkol,“ sdělila k nové roli Jolana Voldánová.

Chtěla být herečkou, skončila v televizi. Voldánová slaví padesátiny

Voldánová odstartovala profesní dráhu v Československém rozhlase, odkud odešla do redakce zpravodajství České televize. Osmnáct let byla jednou z tváří jejího hlavního zpravodajského pořadu. Po odchodu z televize se věnovala moderování společenských i odborných akcí, pravidelně vede mediální tréninky, kurzy krizové komunikace a firemní workshopy. 

Posluchači Českého rozhlasu ji mohli zaznamenat v talk show Rande s Jolanou, návštěvníci serveru Aktuálně.cz zase v autorském pořadu Kafe s Jolanou. Mimo to je autorkou stejnojmenné knihy rozhovorů i nadšenou cestovatelkou a v posledních letech i motorkářkou.

Sčítání lidu, domů a bytu 2021 odstartuje 27. března 2021 a potrvá do 11. května. Sčítání se koná jednou za deset let a jeho cílem je získání přesných a aktuálních dat, která slouží k efektivnějšímu plánování mnoha aspektů veřejného života včetně vzdělávání, zdravotní a sociální péče či integrovaného záchranného systému. Sčítání 2021 je primárně připravováno jako online, vůbec poprvé v naší historii.


Video