| foto: Mediahub

JOJ Group převzala Československou filmovou společnost

  • 1
Slovenská televize JOJ Group dokončila koupi Československé filmové společnosti, do níž patří televizní stanice CS film, CS mini, Horor film, WAR TV a Kinosvět a on-line videoportál Film popular. Transakci schválila Rada pro rozhlasové a televizní vysílání. JOJ to ve čtvrtek uvedla v tiskové zprávě.

Novým vlastníkem Československé filmové společnosti (ČSFS) je firma Slovenská produkčná, která JOJ Group ovládá. „JOJ Group rozšiřuje portfolio svých televizních stanic v České republice. K JOJ Family a JOJ Cinema tak do skupiny přibyly stanice CS film, CS mini, Horor film, War TV, Kinosvět a online videoportál Film popular,“ oznámila JOJ.

JOJ Group již dříve uvedla, že na distribuci kanálů se nic nemění, budou nadále k dispozici prostřednictvím českých i slovenských operátorů. Skupina plánuje další investice do akvizicí a techniky na zkvalitnění vysílání nově zakoupených stanic.

Placené televizní stanice CS film, CS mini a WAR TV spolu s volně dostupnou stanicí Kinosvět si v loňském čtvrtém čtvrtletí podle dat ATO-Nielsen Admosphere zapnulo denně 257 tisíc diváků starších 15 let.

JOJ Group je celoslovenským televizním komerčním hráčem a zároveň působí na českém mediálním trhu. Ve svém portfoliu má sedm televizních stanic – JOJ, PLUS, WAU, RiK, Ťuki TV, JOJ Cinema a JOJ Family a 20 internetových portálů.

ČSFS podle údajů ze Sbírky listin předloni zvýšila tržby o 2,5 procenta na 48,6 milionu korun. Zisk naopak klesl o půl milionu na 3,6 milionu korun. Loňské výsledky firmy zatím nejsou k dispozici.


Video