Hostem pořadu Rozstřel je Jiří Hynek, reportér ČT.

Hostem pořadu Rozstřel je Jiří Hynek, reportér ČT. | foto: Jakub Stadler, MAFRA

Hynek z ČT mizí z obrazovky, neplacené volno vysvětluje zdravotními důvody

  • 24
Reportér České televize Jiří Hynek zmizel z obrazovek a tvrdí, že je to na jeho žádost. Stojí za tím podle jeho vyjádření zdravotní a rodinné důvody.

„Práce byla zejména v posledních dvou letech tak stresová a zdravotních důvodů jsem se nedokázal zbavit, že jsem z toho kruhu musel vystoupit,“ napsal dlouholetý reportér České televize na síti X.

Na dotazy redakce iDNES.cz mluvčí ČT Vendula Krejčová prozatím nereagovala. „Jiří Hynek požádal vedení zpravodajství České televize o neplacené volno primárně ze zdravotních důvodů. Reportér Hynek je dlouholetým a zkušeným zaměstnancem zpravodajství České televize, generální ředitel Jan Souček a ředitel zpravodajství Petr Mrzena se proto rozhodli mu vyhovět,“ uvedla pro server Novinky.cz Krejčová.

Reportér Hynek: Rusové v ČR upláceli politiky i úřady, přijížděli s kufry peněz

Za krokem ale nemusely stát pouze osobní důvody. „Pokud došlo k jakémukoliv incidentu ze strany Jiřího Hynka, bude vedení televize samozřejmě vše adekvátně řešit a žádat vysvětlení i po Jiřím Hynkovi. Není možné tolerovat nic, co by poškodilo dobrou pověst ČT a jejího zpravodajství,“ prozradila Krejčová serveru.


Video