Ředitel Českého rozhlasu Brno a Zlín Jaromír Ostrý kandiduje do Senátu za hnutí...

Ředitel Českého rozhlasu Brno a Zlín Jaromír Ostrý kandiduje do Senátu za hnutí ANO. | foto: ČTK

Ředitel brněnského studia Ostrý se po volbách do rozhlasu nevrátí

  • 0
Ředitel brněnského a zlínského studia Českého rozhlasu Jaromír Ostrý se po volbách do rozhlasu nevrátí, ani když v hlasování neuspěje. Ostrý, který kandiduje do Senátu jako nezávislý za hnutí ANO v Brně, to řekl novinářům. Mandát ředitele mu končí v září, kvůli kandidatuře má dovolenou a neplacené volno.

Ostrý uvedl, že z jeho debat s justičními špičkami v Brně vyplynulo, že by se mohl na post vrátit. „Já jsem ale nespadl z višně a vím, že v kodexu určitý střet zájmů může nastat. Proto jsem opustil všechny pozice, ve kterých jsem mohl rozhodovat. Zrušil jsem všechny pořady,“ vysvětlil ve středu Ostrý.

Do rozhlasu se nehodlá vrátit ani na žádné jiné místo. „Můj život v rozhlase se naplnil po okraj. Strávil jsem tam 45 let šťastného života. Mám mu co dát, ale rádio se posouvá dál a někam jinam,“ zhodnotil Ostrý.

 Po volbách s ním nepočítá ani Český rozhlas. „Návrat Jaromíra Ostrého po jeho kandidatuře do Senátu si neumíme představit,“ sdělil začátkem týdne ředitel komunikace rozhlasu Jiří Hošna.

Český rozhlas už vyhlásil výběrové řízení na ředitele obou studií.

„Je to přirozený vývoj mého rozhodnutí kandidovat do Senátu. Věřím, že vedení Českého rozhlasu vybere člověka, který je rozhlasákem tělem i duší. Rozhlas je krásná, ale taky těžká disciplína,“ napsal Ostrý v reakci na vyhlášení výběrového řízení.

Chci se věnovat komunikaci a seniorům

V politice se Jaromír Ostrý chce zaměřit na komunikaci s lidmi, aby jim byl užitečný. „Nechci žít v rozdělené společnosti. Snahy o rozeštvávání lidí považuji za nebezpečné,“ uvedl Ostrý.

Věnovat se chce také seniorům. „Chci podpořit programy pro seniory, přesvědčit důležité lidi v Brně, aby senioři měli svoje centrum, kde se budou bavit, sportovat a vzdělávat,“ popsal své plány a hodlá se přičinit i o kvalitní a užitečnou veřejnou správu.

Ostrého soupeřem v boji o Senát bude například rektor Masarykovy univerzity Mikuláš Bek, Pavel Kosorin z Armády spásy nebo kadeřník Jan Špilar.


Video