| foto: Mediahub

DVTV se dohdla s Economií na další spolupráci a chystá nové pořady

"Mediální dům Economia se dohodl na pokračování spolupráce s DVTV. Tým v čele s moderátory Danielou Drtinovou a Martinem Veselovským bude dodávat obsah pro zpravodajský server Aktuálně.cz během dalších tří let. Během prvního čtvrtletí nového roku navíc DVTV rozšíří svůj program," uvedla v dnešní tiskové zprávě Šárka Hanzelínová z Economie. 

„Po dvou letech zkušeností s úspěšným formátem DVTV jsme velmi rádi, že můžeme rozvíjet další jedinečnou spolupráci mezi DVTV a mediálním domem Economia. Díky tomu budeme moci našim divákům již velmi brzo představit další zajímavé formáty a pořady,“ uvedl generální ředitel Economia Roman Latuske.

„Chceme DVTV posilovat, máme nápady na další projekty a jsme rádi, že je společně s Economia budeme moci realizovat. Po dvou a půl letech vysílání byl čas na revizi stávající spolupráce a věříme, že nová dohoda umožní další rozvoj DVTV a především seriózního videoobsahu,“ říká vedoucí projektu DVTV Jan Rozkošný. Tým DVTV se podle něj těší zejména na nové studio, které spolu s mediálním domem Economia vybuduje a v němž půjde v ještě lepší kvalitě a příjemnějším prostředí chystané pořady nejenom natáčet, ale i z něj vysílat.

Mezi pořady nebudou chybět úspěšné rozhovory moderátorské dvojice Drtinová-Veselovský. Přibudou také například živě moderované diskuse či glosáře v kratším formátu.

„Daniela Drtinová, Martin Veselovský a Filip Horký, který se k DVTV na podzim loňského roku připojil, udělali celkem dva tisíce rozhovorů s největšími osobnostmi české i zahraniční politiky i společenského dění. Diváci strávili sledováním videí DVTV přes sedm milionů hodin. Velice se těším na nové pořady, které budeme ve spolupráci s DVTV v Economia dělat a které bude exkluzivně vysílat Aktuálně.cz. S přípravou některých jsme již začali a jsem přesvědčen o tom, že diváky opravdu zaujmou,“ uvedl člen představenstva a ředitel redakcí Vladimír Piskáček.

Podpis smlouvy (Foto: Economia)

Prvním z takových pořadů bude živý přenos z diskuse po prezidentských volbách ve Spojených státech amerických a jejich rozbor pod názvem Americká snídaně. Kromě DVTV se na něm budou podílet experti na USA z newsroomu Economie a šéfredaktor Aktuálně.cz a odborník na americkou politiku Pavel Tomášek.

Popularitu a úspěch projektu DVTV dokládá mimo jiné i trojnásobné vítězství v internetových cenách Křišťálová lupa, více než 100 tisíc fanoušků na Facebooku a množství citací od ostatních tuzemských médií. Na zpravodajském serveru Aktuálně.cz bylo zobrazeno více než sto milionů stránek s obsahem DVTV, počet přehraných videí dosáhl 60 milionů.

Webová verze DVTV byla letos na jaře doplněna o mobilní aplikaci pro Android a iOS zařízení. Vydán byl unikátní tištěný magazín s dvaceti vybranými rozhovory. Příznivci si mohou předplatit také DVTV podcast s audio verzemi všech publikovaných rozhovorů bez reklam. 


Video