(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Reuters

Šéfem digitální strategie Czech Media Invest bude Daniel Nohel

  • 0
Ředitelem digitální strategie Czech Media Invest (CMI), kterou spoluvlastní miliardář Daniel Křetínský, bude Daniel Nohel. Oznámil to člen představenstva CMI Daniel Častvaj. Nohel mít mimo jiné na starosti strategii CMI v oblasti digitálních aktivit a podporu technologických inovací. Měl by rovněž vyhledávat příležitosti k akvizicím v digitálním segmentu.

Nohel podle Častvaje zastával vedoucí pozice v jeho české pobočce společnosti Google. „Postupně se soustředil i na ruský, slovenský a ukrajinský trh a oblast Středního východu a severní Afriky,“ dodal Častvaj.

Společnost Czech Media Invest (CMI) je holdingová společnost, která se zaměřuje na akvizice a řízení mediálních aktiv ve střední a západní Evropě. Prostřednictvím své dceřiné společnosti Czech News Center (CNC) je předním mediálním domem v České republice. Vydává například deníky Blesk, Sport a Aha! a časopisy jako Reflex nebo Svět motorů.

CMI vlastní i rozhlasové stanice v České republice, Polsku a v Rumunsku. Ve Francii vlastní například společensko-politický týdeník Marianne a drží podíl v holdingu Le Nouveau Monde, který je jedním z akcionářů skupiny Le Monde. „S Lagardere Group probíhají finální fáze jednání o akvizici francouzské verze časopisu Elle a dalších magazínových titulů,“ dodal Častvaj.

Manažerský tým CMI tvoří členové představenstva této společnosti. Branislav Miškovič zodpovídá za finanční řízení skupiny, Daniel Častvaj dohlíží na mediální aktivity CMI v Česku, tedy mediální domy CNC (Czech News Center) a Active Group (bývalý Lagardere). David Bregar má na starosti právní otázky a segment tiskáren a distribuce. Předsedou představenstva se zodpovědností za celkovou strategii skupiny je Daniel Křetínský.


Video