Hlavní americké televize bojkotovaly Trumpův projev, první po měsících

  • 294
Nejsledovanější americké televizní stanice Fox News a CNN nevysílaly projev bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa ze sobotního shromáždění republikánů ve státě Severní Karolína. Jednalo se o Trumpovo první oficiální vystoupení po několika měsících.

„Fox News nevysílá Trumpův první projev po měsících. Místo toho poběží předem nahraný pořad ‚Watters World‘. Stanice Newsmax a One America News vysílají Trumpa živě, jak se očekávalo,“ uvedl CNN reportér Brian Stelter. Na událost upozornil server Newsweek.

Mediální kritici přitom během úřadování Donalda Trumpa stanici Fox News ironicky označovali jako „Trump TV“. Obě strany se ale rozkmotřily poté, co Trump stanici osočil, že straní demokratům. Trump následně začal propagovat malou stanici Newsmax, která po posledních prezidentských volbách odmítla vyhlásit výsledky a mluvila o podvodu.

Stoupenci bývalého prezidenta Donalda Trumpa, který vystoupil na veřejnosti po tříměsíční pauze v Greenvillu v Severní Karolíně (5. června 2021)

V době shromáždění CNN vysílala diskusi s bývalým prezidentským poradcem Davidem Gergenem o potenciálním dopadu Trumpova prvního oficiálního projevu po více než třech měsících. Gergen sloužil pod správou Richarda Nixona, Geralda Forda, Ronalda Reagana a Billa Clintona.

Debaty se zúčastnila také Amanda Carpenterová, která pracovala pro senátory Teda Creuze a Jima DeMinta.

„Dokud zůstane uvězněn v listopadu 2020, všichni ostatní zůstanou uvězněni v šestém lednu. Protože tyto dvě věci jsou neoddělitelně spojeny. Do projevu vstupuje tak zmenšený - jako dvakrát obžalovaný, vyšetřovaný, poražený prezident,“ řekla ve vysílání Carpenterová.

Už ne Fox, ale Newsmax. Fandové Trumpa přeběhli k televizi plné konspirací

Carpenterová zároveň sarkasticky komentovala Trumpovy úvahy o návratu do politiky. „Zatím se nemůže dostat ani na sociální sítě,“ řekla.

Zločin století, hřímal Trump

Bývalý prezident se při svém sobotním projevu tradičně obul do současného amerického prezidenta Joea Bidena. Podle Trumpa nezvládá situaci na hranicích, ani zahraniční politiku a ekonomiku.

Fox News bude před soudem vysvětlovat své volební zpravodajství

Bidenovo vítězství zároveň Trump označil za „zločin století“ a volby, ve kterých prohrál, přirovnal k volbám v zemích třetího světa. „To, co se této zemi stalo v posledních volbách, je hanba,“ dodal. 


Video