| foto: https://www.flickr.com/photos/iphonedigital/, Mediahub

Apple chce přijmout lidskou Siri. Bude mít na starosti aktualizace netradičních kulturních událostí

Na stránkách Applu se v kategorii volných pracovních míst objevila pozice s názvem Siri Event Maven.

V překladu „odborník Siri pro události“ bude mít na starosti monitorování a aktualizaci událostí, o kterých bude posléze na požádání informovat umělá Siri, která je součásti každého operačního systému v iPhonu. K vypsání konkurzu na netradiční pracovní místo přiměl Apple fakt, že umělá inteligence nezvládá sledování všech kulturních a sportovních událostí, které se konají. Běžně se tedy stává, že se uživatel Siri zeptá na konkrétní akci, načež robotická asistentka nemá odpověď, protože tato událost zkrátka chybí v její databází.

Apple dal také webu 9to5mac příklad toho, jaké události bude nová pracovní síla sledovat. Jedná se například o svátek pro fanoušky Hvězdných válek – May the forth be with you nebo Den čísla pí. Jde tak o netradiční události, které v obyčejných kalendářích, možná prozatím, chybí. Přesto ovšem existují majitelé Apple zařízení, kteří je sledují.

Větší důraz na další rozvoj virtuální asistentky Siri klade Apple nedlouho poté, co na své konferenci představil chytrý domácí reproduktor HomePod, jehož funkcionalita úzce souvisí právě se Siri.


Témata: MIT, Siri

Video