Mladý svět - Oblíbený Mladý svět stál za časů socialismu 2 Kčs. Číslo 51 z roku...

Mladý svět - Oblíbený Mladý svět stál za časů socialismu 2 Kčs. Číslo 51 z roku 1989 už ale předznamenávalo konec komunistické éry. Celé bylo věnované sametové revoluci. | foto: Tomáš Ventura, iDNES.cz

Vydavatelství A 11 plánuje obnovit Mladý svět, koupilo jeho ochranné známky

  • 17
Vydavatelství A 11 Aleše Zavorala koupilo od společnosti Empresa Media ochranné známky časopisu Mladý svět, který vycházel od roku 1959 do sloučení s časopisem Instinkt v roce 2005. Vydavatelství to uvedlo v pondělní tiskové zprávě. Cenu nesdělilo.

„Koupí značky Mladý svět se snažíme naplnit naše plány na posílení pozice vydavatelství A 11 na mediálním trhu. Naši bezespornou sílu v lokálním tisku jsme letos doplnili prémiovými magazíny a s Mladým světem se pak v příštím roce chystáme vstoupit i do segmentu společenských časopisů,“ uvedl majitel vydavatelství Aleš Zavoral s tím, že periodicitu, složení redakce a termín prvního vydání oznámí A 11 nejpozději na přelomu roku.

Fenomén Mladý svět a jak jsme v redakci prožívali Sametovou revoluci

A 11, které vydává především lokální bezplatné noviny Náš region, získalo ochranné známky Mladý svět, MS mladý svět a Už jsi čet’ Mladý svět?. Týdeník prodával v době své největší slávy stovky tisíc výtisků na vydání. 

Vydavatelství A 11 za posledních několik měsíců uvedlo na trh řadu nových mutací bezplatných novin Náš region, z pražských a brněnských novin Náš Region udělalo týdeníky s distribucí v pražském metru a na stovkách míst v distribuční síti v Praze a v Brně. 

Do volného prodeje pak uvedlo časopisy Premium Guide, manažerský časopis Innovation, lifestylový magazín Innspirace nebo čtvrtletník Matka a dítě. Ještě do konce roku oznámí A 11 podle Zavorala další novinky ve svém portfoliu pro příští rok.

,

Video