Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Vývoz žumpy se značně prodraží. Vyplatí se investice do čističky?

Legální likvidace splašků stojí ročně desetitisíce a s novým zákonem se ještě zvýší poptávka po vyvážení žump. Cena bude stoupat a na vyvezení žumpy se bude čekat déle. Alternativou je napojit se na kanalizaci nebo investovat do domácí čističky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ministerstvo zemědělství má divné výpočty. Prý 35m3 na osobu za rok. Jsme s manželkou dva. Na konci roku chodí domovník odepisovat vodoměry a jejich stav je každý rok téměř stejný 20m3 studené a 10m3 teplé. Jsem tedy podle ministerstva špína! Já osobně si myslím že ti úředníci mají s matematikou velké problémy!

1 0
možnosti

Tak pokud jste přes víkendy na chalupě a sprchujete se v práci, pak OK. Jinak je vaše spotřeba opravdu na hraně "špíny".:-P

1 0
možnosti

Fekální vozy velice často vypouštěly odpadní vodu na pole. Teď tomu tak nebude a proto se bude muset adekvátně zvýšit používání chemických hnojiv... 8-o

2 3
možnosti

To by nebylo dost BIO... to je ted modni. pro rypaly, doted mam vlastni zeleninu a do jara ovoce... ale ta neni asi bio, pac neni nalestena lestidlem a nema samolepku... a hlavne stat.. i kdyz ten nebreci, jak vidim postavy panu, co o nas rozhoduji. ale to uz tu historicky bylo. [>-]Rv klanet jsme se umeli, Nevim, co by na to p. president Masaryk,

0 2
možnosti

P31a52v38e86l 57L39a82u47b45r

30. 10. 2019 6:59

Například učitelé chtějí dostat přidáno až moc, holt budou výkaly dražší. Vysoké daně v této zkorumpovane zemi, to je záruka idiocie. Stále zbývá zavést daň za vdechovani vzduchu.

5 1
možnosti

Jenže ten vdechovaný vzduch je třeba nějak změřit, takže každý občan bude povinně nosit respirační masku s plynoměrem.

3 0
možnosti
Foto

srandy kopec, když jsem chtěl povolit čističku, "ekologové" byli proti

5 1
možnosti

Kamarádka dělá u vodohospodářů. Říká, že domácí čističky dost často nefungují, protože se o ně lidé nestarají.

2 1
možnosti

I28g13n69á74c 77D58i20v74i77š

29. 10. 2019 22:59

Neosoudruzi, nemůžeme si už dovolit být demokratickou žumpou. Měli bychom se s neomarxisty ostatních zemí napojit do demokratické čističky:-)

1 0
možnosti

K12a13r49e50l 69M97a65d91l67e

29. 10. 2019 21:59

Až na to přijde, udělám DČOV, přebytečné kaly lze kompostovat, nevidím v tom žádný problém. Nebo bezodtokovou jímku, kde se nedoplatím za vyvážení, a cena likvidace na ČOV je zanedbatelná, cena dopravy je ta vysoká částka. Nejhorší je, že spousta nemovitostí nemá ani ten starý septik, který přeci jen něco zachytil a vyčistil...

0 0
možnosti

Z33d98e96n72e23k 93V10r46b91a

29. 10. 2019 22:57

Malá DČOV je mnohdy značně problematická a horší varianta než ten septik. (Ostatně oni to už taky vědí) Je to živý organizmus, stačí změnit prací prášek nebo odjet na 14 dní na dovolenou a pak vyprat naráz 4 pračky a máte z ČOV páchnoucí jímku. A co pak s tím - kompletně vyčerpat (kam jinam než do potoka, že), znovu naočkovat a ... U větších ČOV tohle tolik nehrozí, protože domácností je tam víc a ten systém je mnohem stabilnějsí. Ve finále je ČOV jen odpustek a pod deklem je za pár měsíců jen průtoková žumpa. Ale ekoteroristé na ministerstvu ŽP jásají blahem stejně jako u kotlů. Kvůli dotacím jsem musel nechat udělat revizi na litinovém kotli. Jen proto, abych měl papír, že to je emisní třída 1. Ostatně co na kusu litiny kontrolovat, Revizák přijel, 5 minut si to fotil, dalších 5 minut psal papír, pak si řekl o dva tisíce bez dokladu a odjel. Kotle se fyzicky ani nedotknul. Ani ten pitomý pojišťovák nezkontroloval. Občas mám sto chutí koupit sud vyjetého oleje a vylejt ho těm ekoteroristům před ministerstvo. To samé revize komínů. Už se statisticky ví, že požárů neubylo, efekt naprostá nula. Myslím, že stát by se měl postarat o to, aby byla všude kanalizace. Tohle je sprostý ekoterorismus a s teroristy se nevyjednává.

16 0
možnosti

Co myslíte že se děje se splašky v čističkách? Ono to tam zmizí? To co se usadí a zůstane se zase vyveze na pole a louky a zbytek, tzv. vyčištěný jde do řeky. Někdy se tam jděte podívat co z čističek vytéká. Je třeba přemýšlet a ne se nechat blbnout.

9 0
možnosti

A co se tedy děje se splašky v čističkách? Trocha osvěty nám nepřemýšlejícím přijde vhod.

4 1
možnosti

To mně nepustí centra města protože nemám splněno Euro6, vniknou mi do domu , protože nemám eko kotel, vniknou mi do domu protože vyvezu míň splašků nežli jsem spláchl, servou mi eternit ze střechy protože je v něm asbest, zapokututují mně za chybně tříděný odpad a co ještě mně čeká? Raději emigruji do Ameriky. Tam se nic takového po lidech nechce pokud řádně platí daně, všechno za ně udělá stát. Orotože tam je občasnská scvoboda a dbá se abhy člověk měl životní úroveň bez šikany a útlaku.

9 3
možnosti

Nechci špekulovat jestli je v pořádku vypouštět odpadní vody do přírody,určitě to není v pohodě. Ale je dost nefér jaké možnosti řešení dnes lidi bez kanalizace mají. Třeba my jsme koupili 160 let starý dům a teď investujeme přes 100 tis. do kanalizace a vody. Jen proto,že ten dům byl dříve prázdný. A všichni sousedé kolem mají kanalizaci vybudovanou na náklady obce. Obec tu máme skvělou s vodou nám vyšli vstříc a provedou rekonstrukci vodovodního řádu,který nám bude o dost blíž.I tak jsou to,ale velké investice se připojit,když je to 100 metrů.Pokud se tady chceme pořád bavit o ekologii tak by dotace typu nová zelená úsporám apod. měla jít třeba právě sem. Z eko dotací zelená úsporám nejvíc těží firmy než lidi a příroda. Pak jsou tu takové paradoxy jakože malá obec na potoce 5km nad přehradou kde bere pitnou vodu 70 tis lidí a nemá kanalizaci. Pokud se tu chceme bavit o ekologických řešeních tak komplexně a smysluplně. To bohužel naše státní správa dost často neumí.

9 0
možnosti

Hlavně stát vypisuje dotační programy kolikrát na všemožné věci, např. modernizace veřejného osvětlení na LEDky.

Jenomže každá obec má jiné potřeby a kolikrát není čas čekat, až bude vypsán dotační program na kanalizace. A dost často je tam vysoká spoluúčast, takže malá obec si na kanalizaci musí vzít úvěr, který potom splácí mnoho let, a během té doby se toho na vsi moc neudělá.

Bylo by lepší, kdyby obce měly možnost získávat dotace na individuální projekty. Jedna potřebuje kanalizaci, druhá zasíťovat nové stavební parcely, třetí fotbalové hřiště,...

10 0
možnosti

Co dnes již není možné, tak to se právě v Čechách dnes a denně děje:-P... čistička je drahá na provoz a nemůžete tam spláchnout vše, co byste chtěli. Spotřebovává elektřinu a musí se pravidelně udržovat a odborně kontrolovat...

0 0
možnosti

Ta údržba zas není tak strašná. Provozuju DČOPV už cca 9 let a po pár problémech (odlakovač na nehty, savo a pod.) jsem už vyučenej a funguje to docela fajn. Musí se ale pravidelně kontrolovat hladina v dosazovací části a taky procento kalu. Občas jsem musel seřídit činnost dmychadla, buď ubrat nebo přidat na časovém spínači. No a cca jednou do roka odčerpám část obsahu do sudu, nechám to zahustit, pak zkompostovat a stromky, živý plot i kytky pak rostou jako divé.

Pravda, stálo to majlant, projekt, povolení vodního díla, samostatná kolaudace atd., cca 80 litrů, ale jsem spokojený, protože mám za DČOV i zásobní nádrž a tou vodou od jara až do podzimu zalévám velikou zahradu, takže mám vodu na zalévání, i když je sucho. V zimě pak voda z nádrže přetíká do projektovaného vsaku. U domu se zahradou v tom vidím jen výhody. Včetně ceny vody, protože platím jen vodné, nikoli stočné. Už se to vrátilo finančně určitě.

1 0
možnosti
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Když se běží pro miminka do dlaně. Pohyb pomáhá předčasně narozeným dětem

6. května 2024  15:20

Tak malé, že se vám vejdou do dlaně. Řeč je o předčasně narozených dětech, které stráví začátek...

V predátorských titulech publikovala i Nerudová. Bylo to dávno, hájí se

6. května 2024  15:16

Danuše Nerudová je lídr kandidátky STAN a také aspiruje na post europoslankyně. Česko by ráda...

Kritická místa pod dohledem. I Česko reaguje na hrozbu ruských sabotáží

6. května 2024  15:15

Tajné služby v různých evropských zemí varují vlády, že Rusko plánuje sabotážní akce napříč...

Černý kašel polevil. Nově nakažených ubylo o pětinu

6. května 2024  15:01

V České republice za týden přibylo 1266 případů onemocnění černým kašlem, je to o 338 případů méně...

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...