Znásilnil tři ženy, zůstává na svobodě

  • 1
Praha - Policie dopadla muže podezřelého z několika znásilnění v pražské Libni. Zatím je však policií stíhán na svobodě. Podle její mluvčí Evy Brožové znásilnil a nutil k orálnímu sexu a dalším praktikám pod pohrůžkou fyzického násilí a smrti celkem tři ženy. "Případ se táhnul už delší dobu, protože znásilnění se zpočátku bohužel nedařila prokázat," řekla Brožová.
Dvaačtyřicetiletý muž, který bydlí v pražské Zenklově ulici, se s ženami postupně seznámil v blízkých okolních restauracích. Po "pár skleničkách" vždy pozval oběť k sobě do bytu s tím, že u něho může přespat. Ženy mu věřily, protože podle nich vypadal důvěryhodně.

Posléze sexuálně napadené ženy, které se navzájem neznaly, nezávisle na sobě znásilnění na policii oznamovaly.

"Ze začátku to však bylo jejich tvrzení proti tvrzení násilníka," uvedla policejní mluvčí.

Dodala, že teprve několik podobných oznámení policistům pomohlo násilníka obvinit a začít stíhat. Muž byl v minulosti pro podobná oznámení několikrát prošetřován, ale nikdy nebyl usvědčen.

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video