Diskuze

Rodné příjmení se na občanky nevrátí, chybějící údaj vyřeší prohlášení

Ministerstva vnitra a spravedlnosti se rozhodla vyřešit problém s chybějícím rodným příjmením na občanských průkazech. Údaj nevrátí zpět na občanky, ale nechá žadatele o výpis z rejstříků trestů podepisovat čestné prohlášení. Lidé by tak na úřady už nemuseli chodit s rodnými listy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FK

My jsme NÁROD blbců a debilové v Praze ,Jináč to nevidím?????;-O;-O

0 0
možnosti
FR

F21i52l57i81p 12R50u53l53f

24. 5. 2013 14:06

No, jako IT mám možná tendence myslet příliš racionálně, ale není náhodou na občankách strojově čitelná zóna, která by toto mohla obsahovat? Místo takové šaškárny... P.S: už jste někdy někdo někdo měl možnost použít otisk prstu, který je  na biometrickém pasu? Ukradli mi v zahraničí, kde jsem žil, cestovní pas. Na ambasádě měli snímač otisků prstů, ale prý jen tak na okrasu nebo když někdo žádá o nový pas. Museli mě ztotožnit ručně písemným dotazem do ČR = tři týdny jsem byl bez dokladu. Prý to není propojené a byli strašně překvapení, že se na to ptám, ale že je to prý zajímavý nápad. Připadám si jak ve filmu Náštěvníci, jak tam tlučou meči do auta. Je mi za ně trapně.

6 0
možnosti
FR

F35i98l16i34p 88R32u85l97f

24. 5. 2013 14:18

Beru zpět první část příspěvku, strojově čitelná zóna by toto obsahovat mohla, ale bylo by to proti normě EU.

1 0
možnosti
AN

A71n81d49r19e71a 77N63o43v19á

24. 5. 2013 13:33

Je to vůbec možný? Tvl. prohlášení.

2 0
možnosti
PM

Já bych ještě odstranil takové zbytečnosti jako jméno, příjmení, rodné číslo, adresa a fotka a uvolněnou plochu bych výhodně pronajal k reklamě nějakému státu spřátelénému podnikateli... :-P

6 0
možnosti
MV

M92a26r76e14k 73V82u66k

24. 5. 2013 12:44

Toto mě přijde jako docela v pořádku. Pokud si člověk změní jméno (například, pronásleduje vás pszyhopatická osobnost), tak nepotřebuju aby každá pošťačka viděla, jak jsem se jmenoval předtím. Od toho tu máme možnost změny jména.

2 9
možnosti
MV

M71a29r35e93k 20V75u46k

24. 5. 2013 12:55

Ty mínusy jsou od pošťaček nebo od ovcí?

2 4
možnosti
JS

Každý den se neustále přesvědčuji že tento stát vedou naprosto neschopní ( anebo všeho schopní ) ignoranti vládou počínaje přes parlament a konče senátem. Jak vidno v těchto institucích sedí sice většina vysokoškolsky vzdělaných lidí ale naprosto neschopných řídit tento stát. Pokud někdo chce důkazy ať čte denní tisk a tam se dozví čeho všeho jsou naši zákonodárci zvorat. Posledním důkazem jejich inteligence je schválení zákona o registraci prodeje nemovitosti na Katastru když tento je povinen oznámit majiteli že jeho nemovitost je prodána ale potíž je v tom že zápis je proveden okamžitě bez možnosti prodlevy např. 14 dní aby původní majitel mohl tento někdy podvodný prodej zastavit.

4 0
možnosti
JH

J87a16n 42H85l93e37d35í64k

24. 5. 2013 11:20

když není OK evidence, těžko se hledá zločinec, bez adresy, bez rodiny, beze jména, zaměstnavatele, dětí, to je právě to, co požadují anarchisté, bordýlek, srandy, jako druhý díl příběhu S-karet, kde šlo především udělat ve vyplácení X druhů sociál.dávek pořádek a přehled. Ikdyž státní aparát praská ve švech a staví se pro další byrokraty mrakodrapy, pořádek a přehled absolutně vymizel. Připadá mi, že tento režim řídí chovanci známých ústavů.

2 0
možnosti
PV

Ono by se tam údajů vešlo dost, kdyby byla vůle. Já dík týden vyměněné občance nemám v dokladu uvedenou dceru, ale to mi bylo vysvětleno, že v případě odcizení občanky používají zločinci i rodná čísla dětí k páchání další trestné činnosti (úvěrové podvody atd....), tak bych měl asi klidně spát, že má třináctiletá dcera nedostane úvěr, leasing, půjčku a podobně, když náhodou ten skvělý doklad ztratím.... Kdysi jsem měl v občance manželku, dceru, svou krevní skupinu, dnes tam není nic. A že se rodná příjmení mění, to snad je normální, proto se tam píše to další, ale to rodné u většiny lidí zůstává, kvůli menšině je nesmysl to neuvádět....

6 0
možnosti
JM

Vyborne, dejte pryc z OP vsechny udaje a pak na vsechno dulezitejsi bude clovek chodit s rodnym listem. Ach jo. Na co ty urednici a vsechny ty velky penize za ruzny registry potom jsou. Vymluva, ze na OP neni dostatek mista... To prece nekdo musel vedet predem co je tam potreba. Rodne prijmeni mohlo bt psano hned za jmenem, treba v zavorce, ci kurzivou nebo nejak hned u jmena.....

6 0
možnosti
BK

Proč by proboha občan do žádosti měl psát víc údajů, než ty, které jsou nezbytné k jeho identifikaci? Proč by měl občan běhat jak ratlík a nosit papíry jen kvůli tomu, že si stát nedokáže do Rejstříku trestů pořídit schopné úředníky a ajťáky?

4 0
možnosti
GH

Ale ono se to z registru samozřejmě vytáhnout dá, jenže prováděcí vyhláška jasně stanovuje, že se k identifikaci používá rodné příjmení... Viz níže příspěvek o prokazování státní příslušnosti dítěte při pořizování pasu, kteréžto potvrzení vydává úředník u vedlejší přepážky. Ano, to je ta s tou dlouhou frontou. Ne, nemůžeme si to předat mezi sebou, podle zákona to dokládáte vy, nazdar.

6 0
možnosti