Vlak z Libně na Masarykovo nádraží se zastavil kvůli krádeži kabelů. Ilustrační foto

Vlak z Libně na Masarykovo nádraží se zastavil kvůli krádeži kabelů. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Zloději kabelů zastavili vlaky do pražského Masarykova nádraží

  • 46
V Praze se zkomplikovala vlaková doprava na příměstské lince směrem z Nymburku na Masarykovo nádraží. Zatím neznámý pachatel ukradl kabely, nefungovalo proto signalizační zařízení. Trať z Vysočan byla celé odpoledne uzavřená.

Pracovníci Správy železniční dopravní cesty přišli na krádež dvou kabelů ve stanici Masarykovo nádraží o půl jedné odpoledne. Provoz mezi stanicemi Praha Masarykovo nádraží a Vysočany se zastavil kvůli nefunkční signalizaci.

Vlaky směřující na Masarykovo nádraží končily ve stanici Vysočany. Během odpoledne se podařilo rozjet provoz alespoň na jedné koleji.

Podle mluvčího Českých drah Ondřeje Kubaly se omezení týkalo příměstské linky, na které nejezdí rychlíky. Je to hlavně spoj Nymburk - Praha.

Krádež kabelů a následné komplikace si přesto vyžádaly zpoždění vlaků. Podle reportéra MF DNES, který po jedné hodině odpoledne uvízl ve vlaku za stanicí Vysočany mezi Libní a Masarykovým nádražím, hlásil průvodčí, že mimo zastávku nemohou z bezpečnostních důvodů cestující vystoupit. Spoj nakonec nabral téměř hodinové zpoždění.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video