Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD)

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) | foto: Michal Šula, MAFRA

Chovancův dům v Plzni se někdo pokusil vykrást, zloděje však vyrušili

  • 24
Rodinný dům ministra vnitra Milana Chovance v Plzni-Černicích se pokusil vyloupit zloděj. Lup si však neodnesl. „Vyrušili ho, takže se nic neztratilo. Navíc pochybuji, že by tam ministr měl něco cenného. Celé to vypadá jako náhoda. Ten člověk podle všeho nevěděl, že jde o dům ministra,“ uvedl pro MF DNES zdroj blízký Chovancovi.

Mluvčí ministerstva vnitra Lucie Nováková odmítla vloupání, na které upozornil deník Blesk, komentovat s tím, že nesouvisí s Chovancovou politickou funkcí. Sám ministr na dotaz ohledně vloupání neodpověděl.

Muže, který se pokusil ministrův dům vykrást, policie podle všeho zatím nedopadla.

„Policisté Městského ředitelství Plzeň evidují v době od 7. do 13. prosince letošního roku několik případů vloupání do rodinných domů v Plzni-Černicích. Všemi případy se policisté intenzivně zabývají a po pachateli či pachatelích pátrají,“ uvedla pouze policejní mluvčí Hana Kroftová.

V domě bydlí Chovancova manželka Jaroslava s dětmi. Ministr, který má se svou manželkou už pět let rozdělený veškerý majetek, v něm nežije, přestože zde má vedené trvalé bydliště.

Ministru vnitra Chovancovi patří v západočeské metropoli hned několik nemovitostí. Nakoupil je za peníze, které získal prodejem své nábytkářské firmy.

„Peníze, které mám ještě z podnikání, ležely dlouhá léta na účtech a v akciích. V nemovitostech budou uložené lépe,“ vysvětlil své investice Chovanec už dříve.

V několika posledních letech nakoupil a zrekonstruoval například řadovku v plzeňské čtvrti Bory nebo činžovní dům v centru města v hodnotě přes čtyři miliony korun.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video