Nález válečné dělostřelecké munice v Plzni na Borech

Nález válečné dělostřelecké munice v Plzni na Borech | foto: Jiří Bervida, MF DNES

Zkušební granát vystrašil návštěvníky plzeňského lesa

  • 1
Granát do děla vyvolal odpoledne policejní manévry na Borských polích v Plzni. Lidé našli předmět v lese na okraji nejvýznamnější plzeňské průmyslové zóny. Ukázalo se, že jde o zkušební střelivo.

"Nález podezřelého předmětu oznámil policii náhodný chodec kolem třinácté hodiny. Podle prvních informací se mohlo jednat o dělostřelecký granát," uvedla policejní mluvčí Ivana Telekešová.

Policie oblast uzavřela. Na místě střelu prozkoumal policejní pyrotechnik. Zjistil, že granát není nebezpečný, protože šlo o zkušební střelivo. Používali ho technici, když na bývalé střelnici zkoušeli kanóny vyrobené v Plzni.

V posledních letech vyjížděli pyrotechnici na Borská pole několikrát kvůli cvičným minám. Ještě koncem osmdesátých let sloužila Borská pole jako letiště pro vojenské vrtulníky.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video