Žena se u stánku zadusila kostí

  • 17
Nové Město - Kostí z grilovaného kuřete se zadusila mladá žena. Porci drůbeže si koupila ve stánku před Hlavním nádražím ve Wilsonově ulici v Praze 2. Po několika soustech se však začala dusit a upadla na chodník. Když na místo přijel lékař záchranné služby, byla už mrtvá. "Zemřela bez cizího zavinění. Přesné příčiny určí až pitva," sdělila iDNES policejní mluvčí Eva Miklíková.

Žena si podle policie koupila kuře u stánku ve středu kolem desáté hodiny dopoledne.

"Nikdo z okolo stojících lidí nevěděl, co se stalo. Dotyčná s největší pravděpodobností špatně polkla a začala se dusit. Ztratila vědomí a upadla na chodník," uvedla Miklíková.

Zdravotnická záchranná služba přitom dostala zprávu o nehodě až za deset minut. "V 10:12 nám oznámili na linku 155, že ve vestibulu Hlavního nádraží leží na zemi v bezvědomí mladá žena," řekl iDNES Marek Uhlíř z tiskového oddělení pražské záchranky.

"Volající na linku 155 uvedli, že žena má ještě hmatný puls. To je však vzhledem k okolnostem nepravděpodobné. Nejspíš k tomuto omylu došlo tím, že lidé zřejmě už mrtvé ženě zkoušeli puls palcem. Při tomto nesprávném postupu však zachránce cítí svůj vlastní tep v prstu a často ho považuje za tep postiženého," upřesnil Uhlíř.

Do Wilsonovy ulice vyjel ihned sanitní vůz s lékařem. "Ten na místě už pouze konstatoval smrt, zapříčiněnou zřejmě vdechnutím jídla," dodal.

"Na případu je smutné to, že relativně neškodná událost skončila smrtí zřejmě kvůli nezájmu okolí," podotkl Uhlíř. Podle lékařů se totiž žena nejdříve pozvracela a pak se začala dusit. "I když byla žena slušně oblečená, lidé ji považovali zřejmě za opilou a nevšímali si jí."

Žena neměla podle policie u sebe žádné doklady. "Policisté dosud neznají její totožnost. Bylo jí kolem pětatřiceti let, měla štíhlou asi 175 vysokou postavu a odbarvené blond vlasy po ramena," upřesnila Miklíková.

Dodala, že měla šedozelené oči a na bradě třícentimetrovou jizvu. V pravém uchu měla jednu dírku na náušnici a v levém tři. Oblečena byla do červené mikiny, červených manšestrových kalhot a černých bot s kovovou ozdobou s motivem květiny.

"Všechny případné informace k totožnosti této ženy mohou lidé volat na linku 158," dodala mluvčí.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video