Zeman začíná stavět. V bungalovu v Lánech chce mít velkou knihovnu

  • 315
Prezident Miloš Zeman počítá s tím, že i po skončení svého mandátu na Hradě v březnu 2023 zůstane v Lánech. Jen to nebude na zámku v Lánech, kde nyní tráví mnoho času, ale v bungalovu. Pozemek, na němž započaly stavební práce, je na západním okraji středočeské obce. A Zeman se těší, že v bungalovu bude mít velkou knihovnu a bude si moci číst, až nebude ve funkci na Hradě.

„Pan prezident rozhodně netoužil po tom, aby byla vybudována nějaká vila nebo rodinný domek. Bungalov se ukázal jako vysoce optimální a je to pro pana prezidenta velmi komfortní ubytování a velmi komfortní ubytování pro celou rodinu. Důležité také je, že onen bungalov vzniká v Lánech, to znamená v místech, která pan prezident velmi dobře zná,“ uvedl pro iDNES.cz prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

„Až bude bungalov dohotoven, tak pan prezident by byl velmi rád, aby v něm byla umístěna velká knihovna a aby se mohl věnovat po deseti letech činnosti na prezidentském stolci knížkám, na které teď opravdu moc času není,“ řekl mluvčí Ovčáček.

„Na vilu nemám, ale mám celoživotní úspory, které mi umožní koupit si malý bungalov a v něm budu mít jednu místnost naplněnou knihami, bude tam houpací křeslo, budu si číst zajímavé knihy a nebudu muset odpovídat na pitomé otázky novinářů,“ řekl Zeman v roce 2018. Za 2,5 milionu korun si pak v Lánech koupil pozemek o rozloze téměř tisíc metrů čtverečních a letos v únoru dostal stavební povolení.

Zemanovi také patří byt v tvrzi v Novém Veselí na Vysočině, kde trávil většinu času, než se stal v roce 2013 poprvé prezidentem. Když byl zvolen hlavou státu, přestěhoval se i s rodinou do Lumbeho vily v blízkosti Pražského hradu.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video