Zelení chtějí do kampaně vložit zhruba pět milionů korun.

Zelení chtějí do kampaně vložit zhruba pět milionů korun. | foto: Lukáš Bíba, MF DNES

Zelení dostali na kampaň od sympatizantů už přes sto tisíc

  • 19
Za pět dní, které uplynuly od žádosti, aby jim sympatizanti pomohli s financováním kampaně, přišlo podle webových stránek Strany zelených zhruba 120 tisíc korun od dvou desítek dárců.

Vedle společnosti Agentura IS s příspěvkem 21 420 korun se zeleným hlásí jednotlivci, kteří nejčastěji posílají tisícikoruny.

Celkem 11 tisíc korun daroval na kampaň bývalý europoslanec Milan Horáček, 44 tisíc Michael Šatník a 10 tisíc mluvčí ministerstva životního prostředí Jakub Kašpar.

Prostřednictvím internetové stránky se může sympatizant zelených zavázat k příspěvku straně před volbami částkou 100, 500 nebo 5 000 korun na informační letáky, vytištění programu či zajištění mítinku.

Dejte nám peníze na kampaň

Zelení žádají své příznivce o finance

Poslat může i jinou částku. Zájemci o jinou než finanční pomoc mohou zeleným poslat kvůli další komunikaci svůj e-mail.

"Občané mají možnost přispět libovolnou částkou. Přitom si mohou určit, na jakou konkrétní činnost chtějí své prostředky poskytnout, a budou mít dokonalou kontrolu nad tím, jak bylo s jejich příspěvkem naloženo," uvedla strana minulý týden v tiskovém prohlášení.

Zelení chtějí do kampaně vložit zhruba pět milionů korun, přispět se zavázala Strana pro otevřenou společnost, se kterou zelení uzavřeli dohodu o dlouhodobé spolupráci.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video