Diskuze

Sovětská technika i zánovní vrtulníky. Armáda odtajnila zbraně pro Ukrajinu

Česko věnovalo Ukrajině nepotřebný vojenský materiál ze zásob armády v pořizovací hodnotě přes šest miliard, zbytková byla jen pětinová. Přestože dlouho byly přesné počty techniky, zbraní a munice tajné, nyní ministerstvo obrany seznam zveřejnilo. Redakce iDNES.cz jej má k dispozici.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

S běžným člověkem, nevojákem, otřese věta o -devastující síle proti živým cílům.

0 0
možnosti

omluva devastujícím účinkům proti živé síle.

0 0
možnosti

Nepotřebují taky ministryni obrany? Mohli bychom k ní přidat i uzavřenou objednávku na 24 bojových stihaček L-35.

4 5
možnosti
Foto

Zapomenutá válka s eNZety to bude fakt síla.....

0 1
možnosti

Abych řekl pravdu, moc toho není. Podle dřívějšího kvičení dezolátů jsem čekal, že jsem jim poslali snad komplet všechnu naši techniku.

6 2
možnosti

V pořádku.

Ať z toho Rajchlovci puknou vzteky.

8 0
možnosti

To je zajímavé, že od chvíle kdy se u nás začalo mluvit o náhradě vrtulníků Mi-24,tak se člověk všude docetl, že jde o stroje, kterým konci životnost a musí se vyřadit. A najednou jsou to perspektivní zánovní vrtulníky.

8 2
možnosti

Tak z pohledu životnosti by se dalo ještě z Mi-24/35 získaných v rámci deblokace ruského dluhu něco vymačkat, jenže ty by musely projít velmi nákladnou generálkou a modernizací, protože z pohledu avioniky i zbraňových systémů jsou beznadějně zastaralé. Co ale rozhodlo o zavržení této možnosti je akutní nedostatek náhradních dílů a tedy obtížná údržba a zajištění provozu a do toho ještě vývoj mezinárodních vztahů.

7 0
možnosti
Foto

Pomoc Ukrajině měla být blesková, tak jako to udělala Česká republika... například USA jsou ve vojenské pomoci přepočtené na hdp na hlavu až někde na 10. místě... Kdyby všichni ihned zareagovali (a kdyby si Kyjev alespoň dosadil spolehlivé lidi, co by vyhodili do povětří DVA mosty z Krymu), tak je situace úplně jiná... Teď je to už v xxx...

4 2
možnosti

Vy jste vůbec nepochopil o co na Ukrajině jde. USA od začátku vůbec nemyslí na to, že by Ukrajina měla vyhrát. EU možná ano, ale ti jsou úplně neschopní.

2 2
možnosti

No vida co máme peněz, ten balíček je úplně zbytečný. Na Nutellu určitě zbylo také.

9 3
možnosti