Ředitel Státního fondu životního prostředí Petr Štěpánek

Ředitel Státního fondu životního prostředí Petr Štěpánek | foto: SFŽP

Zastupitele zelených přistihla policie při jízdě bez řidičáku

  • 194
Ředitele Státního fondu životního prostředí a zastupitele za Stranu zelených Petra Štěpánka chytili policisté, když řídil auto bez řidičského oprávnění. Případem se bude zabývat soud i Štěpánkův nadřízený, ministr životního prostředí Martin Bursík. Informovala o tom televize Nova.

Štěpánek se podle Novy vydal vozem na zabijačku do Golčova Jeníkova. Stačil ale ujet jen dvě stě metrů a zastavila ho policejní hlídka.

Šéf Státního fondu životního prostředí (SFŽP) se televizi k přestupku přiznal. "Bohužel za rohem, když jsme se otáčeli, tak tam byla hlídka Policie ČR, která to, že řidičský průkaz nemám, poměrně rychle zjistila," uvedl Štěpánek.

Štěpánek může být potrestán rokem vězení nebo pokutou. O tom rozhodne soud.

O kauzu se zajímá i Štěpánkův nadřízený a stranický šéf Bursík. "Určitě si s ním musím promluvit a zeptám se ho na to. Mě by ani nenapadlo, že nemá řidičský průkaz," řekl televizi Bursík.


. Omluva

Ve článku se v první verzi objevila chybná fotografie člena zastupitelstva Prahy 4 za Stranu zelených a pražského radního Petra Štěpánka, který s případem nemá nic společného. Redakce iDNES.cz se jemu i čtenářům omlouvá.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video