Diskuze

Vzorečky napsané na lavici? Školáci používají i lepší taháky

Narychlo načmárané letopočty z dějepisu tužkou na lavici nebo žmoulání lístku s matematickými vzorečky v ruce? Současní školáci znají i mnohem lepší vychytávky. Nápovědu si ukládají do mobilů a MP3 přehrávačů. Učitelé ale lépe snesou taháky, se kterými si žáci dali trochu práce.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Gindry

17. 3. 2008 10:13
Dobrá voda

My jsme to dělávali tak, že jsme vytiskli falešnou etiketu od Dobré vody, kam jsme místo složení a podobných věcí napíšete potřebná data...

0 0
možnosti
P

PP...

12. 3. 2008 14:41
!!!

CO TO MELEŠ...???:-©

0 0
možnosti
KB

Kocour Bobule

12. 3. 2008 14:38
Open book test aneb jak žákům opravdu zavařit.

Ještě o něco zajímavější je dát žákům tzv. "open book test", tedy písemku, během které můžou využít svůj sešit, knížku či jakýkoliv tahák. Pak se ukáže, že milí žáci sice knihu mají, ale až u písemky se ji pokoušejí číst, v sešitě nemají kromě rozehraných piškvkorek nic, poznámky si nepíšou (částečně proto, že neumějí čitelně psát a převádět do písemné podoby mluvený projev učitele, psát si poznámky z výkladu), taháky si kopírují z Internetu a čtou je až na hodině, do vzorců neumějí dosazovat atd. V téže třídě tak někteří napsali písemku i bez otevírání sešitu za jedna, jiní dostali pětku jako dům, protože až u písemky zjistili, že "vědět kde to najdu" nestačí.

0 0
možnosti