Děti si mohou vyzkoušet testy z českého jazyka, matematiky a obecných studijních předpokladů

Děti si mohou vyzkoušet testy z českého jazyka, matematiky a obecných studijních předpokladů | foto: Profimedia.cz

Vyzkoušejte si přijímačky. Přihlaste se na Scio testy

S intenzivní přípravou k přijímačkám na střední školy nebo víceletá gymnázia začínají určitě v tomto období žáci v 5., 7., a 9. třídách základních škol. Dobrou zkušeností pro ně mohou být Národní srovnávací zkoušky Scio. Zjistí tak, jaké jsou jejich vědomosti v porovnání s ostatními vrstevníky a jak na ně působí atmosféra u zkoušek.

"Společnost Scio spolupracuje se stovkami středních škol na přijímacích zkouškách (připravuje pro ně a vyhodnocuje testy) a z těchto zkušeností vychází i organizace Národních srovnávacích zkoušek, kterých se každý rok účastní okolo sedmi tisíc dětí," řekl mluvčí Scia Bohumil Kartous.

Zájemci si mohou vyzkoušet Národní srovnávací zkoušky z českého jazyka, matematiky a obecných studijních předpokladů, a to ve 12 městech po celé České republice. Termín Národních srovnávacích zkoušek je 9. 2. 2008. Uzávěrka přihlášek je 17. 1. 2008.

Každý účastník obdrží certifikát s výsledkem zkoušky, podrobný rozbor svých výsledků a také doporučení k výběru školy i k další přípravě.

Národní srovnávací zkoušky Scio - důležité informace

Pro koho
Žáci 9. tříd hlásící se na SŠ, žáci 5. a 7. tříd hlásící se na víceletá gymnázia.

Kdy
Termín konání Národních srovnávacích zkoušek je 9. 2. 2008. Rodiče k nim mohou  své děti přihlásit  na www.scio.cz nebo na tel. 234 705 555, kde je možné získat další informace. Uzávěrka přihlášek je už 17. 1. 2008.

Místa konání:
Brno, České Budějovice, Hradec Králové, Jihlava, Karlovy Vary, Liberec, Olomouc, Ostrava, Plzeň, Praha, Teplice, Zlín

Předměty:
Český jazyk, Matematika a Obecné studijní předpoklady

Tip na využití výsledku:
Uchazeči o studium na SŠ a víceletých gymnázií mohou výsledek použít v přijímacím řízení. Jedná se o certifikované zkoušky, jejichž výsledek hodnověrně dokládá, stejně jako v případě NSZ na VŠ, studijní předpoklady uchazeče. Střední školy mohou přihlédnout k výsledkům z Národních srovnávacích zkoušek při odvolání.



Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video