Diskuze

Výdaje na kulturu v rozpočtu klesly

Když Miloš Zeman představil svůj kabinet, zavládlo u řady nejen opozičně naladěných občanů zděšení: žádná žena, vysoký věkový průměr, několik podezřele aparátnických typů. Ministr kultury Pavel Dostál se svými neodmyslitelnými šálami, živou gestikulací, nevytáčivými slovy a také se sympatiemi, které k němu soudný člověk nemohl nemít poté, co mu dodnes neodhalení útočníci v sedmadevadesátém roce na ulici pořezali tvář, byl zlidšťujícím zjevem, příjemným exotem ve vládní sestavě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jakub Černý, Praha

17. 5. 2002 10:59
Pane Chuchmo, zkuste argumentovat vyváženě, kritizujte s ohledem na fakta. A nestyďte se napsat do titulku, o čem je Váš článek!
Bohužel jsem nepochopil, proč autor svůj článek nazval Výdaje na kulturu v rozpočtu klesly - jestliže už vytýká řadu chyb ministru Dostálovi, měl by sám minimálně (jako publicista) vědět, že do titulku se vkládá hlavní téma článku. Tím ovšem výdaje rozhodně nejsou, je jím zjevná kritika osoby a způsobu správy ministra. Proč se tedy k tomu nepřihlásit otevřeně a svůj negativní názor skrývat za obecnější formule, které navozují dojem úpadku kultury? Necítím se být kompetentní hodnotit pana Dostála v jeho funkci, ale mám za to, že např. zákon o kinematografii byl velmi dobře připravený, konzultovaný s odborníky a většina odborné obce se jeho přijetí těšila. Je otázkou, kdo se pak projevuje jako neschopný, zda předkladatel nebo příjemce, který odmítá. Zpochybneni fungovani Narodni galerie muze vyvolat v textu pana Chuchmy usmev. Nelze se nez zasmat evidentni snaze nalezt neco "destabilizujiciho". Pan Knizak je jiste rozporuplna osobnost, takze chapu, ze autor k nemu citi urcitou agresi, nicmene predkladat ji ctenarum jako fact, neni fair. Dale jsem mel za to (ale to je skutecne pouze ma domnenka, nemam to nijak faktograficky podchyceno), ze zakaz vyvozu umeleckych del souvisel s vysledky arbitraze, tedy obavy ze zabaveni predmetu. V tomto pripade by snad zakaz nebyl nijak prekvapivy, jednalo by se o zcela pochopitelnou snahu uchranit kulturni dedictvi nasi zeme. O drzeni většiny deníků německými majiteli informovala i Česká televize s varovným akcentem, chybí mi tedy už jen domněnka, že i za tím má prsty ministr Dostál. Vážený pane Chuchmo, zkuste argumentovat trochu vyváženě, kritizujte s ohledem na skutečná fakta a nikoli emoce. A nestyďte se napsat do titulku, o čem je Váš článek! Jakub Černý
0 0
možnosti