Marcela Urbanová

Marcela Urbanová | foto: Dalibor Glück

Vsetín vyráží do boje proti bývalé Čunkově sekretářce

  • 315
Vsetínská radnice se postavila za Jiřího Čunka a chystá se podat trestní oznámení na jeho bývalou sekretářku Marcelu Urbanovou. Ta ho v minulosti obvinila ze sexuálního zneužívání. Podle vedení města ale roznáší v médiích vědomé lži a zneužívá zápisů z jednání městské rady a zastupitelstva.

Vedení města prý došla trpělivost poté, co Urbanová v minulých dnech vystoupila v pořadech televizí Nova a Prima a poskytla rozhovor Michaele Jílkové pro MF DNES. - více zde

Podle vedení města poškozuje Urbanová nejen samotného starostu a lidoveckého šéfa Jiřího Čunka, ale i město samotné. "Rozpory mezi výpovědí Urbanové a skutečností jsou snadno dokazatelné. Lži vyplývají právě ze samotných zápisů," sdělila iDNES.cz mluvčí vsetínské radnice Eva Stejskalová.

Město se rozhodlo bod po bodu vyvrátit dosavadní tvrzení bývalé sekretářky. Ta z prohlášení vychází jako prospěchářka, která starostu viní z osobních neúspěchů, a které Čunek záměrně házel klacky pod nohy.

Advokáta prý vyhledala kvůli penězům, ne cti
Radnice například vyvrací tvrzení, že dopis pro Jiřího Čunka, v němž se píše o sexuálním obtěžování, byl osobní.

"Kromě Jiřího Čunka jej obdrželi další tři lidé. Navíc byl vždy zaslán na jejich pracovní adresu, kde poštu otevírá někdo jiný," tvrdí Stejskalová.

Radnice rovněž nesouhlasí s tím, že by se Urbanová před dvěma lety obracela na svého advokáta kvůli sexuálnímu obtěžování. "Pravým důvodem bylo dosáhnout vyššího osobního příplatku, který jí byl o rok dříve snížen kvůli nižšímu rozsahu práce," říká mluvčí.

V nemilosti vsetínské radnice se Urbanová ocitla rovněž kvůli své hájence. V té žije se svým partnerem. "Podle tvrzení Urbanové byl starosta Čunek proti jejímu prodeji, zápis ze zastupitelstva z března 2003 ale hovoří zcela opačně," řekla Stejskalová.

Je neschopná podnikatelka, tvrdí město
Vrcholem všeho je ale podle města fakt, že Urbanová obviňuje radnici ze svého neúspěchu v podnikání. "Urbanová říká, že dostala od města likvidační podmínky pro provozování kavárny a galerie. Opak je pravdou," kontruje radnice.

Za podnikatelský neúspěch si prý může sama tím, že zvolila špatný podnikatelský záměr. V čem byla chyba? "Když si ve třicetitisícovém městě, v němž je 259 provozoven s hostinskou činností, zřídila další," vysvětlila Stejskalová.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video