Vozíčkáři se utkají s důchodci

Praha - Téměř 150 sportovně založených důchodců a vozíčkářů z celé Prahy ve čtvrtek odpoledne poměří své síly v jedenácti disciplínách již třetího ročníku Sportovních her seniorů Jižního Města. Soutěže ve třech věkových kategoriích pro ně připravilo Centrum sociálních služeb Praha - Jižní Město. "Zájem o toto sportovní klání je rok od roku vyšší," řekla ředitelka centra Božena Olmerová.

Hry se konají od dvou hodin odpoledne v prostorách hřiště a tělocvičny základní školy Campanus na Jírovcově náměstí na Jižním Městě.

Připraven je navíc i kulturní program, pohoštění a možnost zjištění zdravotního stavu.

"Atrakcí bude skupina mažoretek z domova důchodců v Mostě, jejíž nestarší člence je 90 let," informovala Olmerová.

Nejlepší výkony v hodu kriketovým míčkem, chůzi na 60 metrů, stolním tenise, slalomu vozíčkářů, šipkách a dalších sportovních disciplínách budou odměněny hodnotnými cenami. Vyhodnocen bude i nejvšestrannější sportovec, který si odnese pohár.

Poprvé se hry konaly u příležitosti Roku seniorů na jaře 1999, kdy se centrum se rozhodlo nabídnout starším lidem možnost aktivně trávit volný čas.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video