Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

15:50

„Jsem z toho dojatý, a to málokdy bývám dojatý,“ řekl znovuzvolený senátor Miloš Vystrčil. „Porazili jsme Andreje Babiše, jeho nekonečně mnoho peněz,“ podotkl. „Ještě jednou děkuji všem voličům za to, jakým způsobem se k těm volbám postavili,“ uvedl.

15:48

Půl roku jezdila exministryně Kovářová za voliči, až ji zvolili do Senátu

přečíst článek
15:47

„Děkuji moc za vaši důvěru. Velmi si podpory voličů vážím. Můžete se spolehnout na to, že v Senátu budu dělat přesně to, co jsem slíbila během kampaně,“ vzkázala Jarmila Smotlachová zvolená v obvodu Mělník.

15:46

V brněnském štábu SPOLU se ozývá potlesk. Patří Miloši Vystrčilovi, který obhájil post senátora. Na Jihlavsku porazil kandidátku ANO Janu Nagyovou.

15:45

Podle Jany Nagyové (ANO) byl úspěch už její postup do druhého kola voleb na Jihlavsku. Za úspěch považuje i zisk 40 procent hlasů proti šéfovi Senátu Vystrčilovi (ODS).

15:43

Tomáš Jirsa bude počtvrté senátorem, na jihu Čech vyhrál i šéf záchranky

přečíst článek
15:42

Lidovci podle jejich předsedy Mariana Jurečky podpoří znovuzvoleného Miloše Vystrčila (ODS) jako předsedu horní komory Parlamentu, sami budou chtít post místopředsedy.

15:41

Předseda KDU-ČSL Marian Jurečka řekl, že s dosavadními výsledky je spokojený. „Základní úspěch je v tom, že neztratíme naše pozice v Senátu, že si kluby zachovají svoji sílu,“ řekl.

15:40

České straně sociálně demokratické, která měla před dvanácti lety v Senátu nadpoloviční většinu, zůstane po letošních volbách jediný senátor, bohumínský Petr Vícha.

15:39

Znovuzvolený senátor Miloš Vystrčil (ODS) poděkoval voličům v obvodu Jihlava za to, že se nenechali zmást kampaní, kterou vedl zejména předseda hnutí ANO Andrej Babiš.

15:39

Senátor za Ostravu pokračuje, Nový Jičín a Frýdek-Místek zastoupí nováčci

přečíst článek
15:38

Senátorem ve volebním obvodu Frýdek-Místek bude zvolen Zdeněk Matušek (ANO), zatím má 51 procent hlasů. Hlasovalo 16,10 procenta voličů.

15:38

Hnutí ANO by mohlo mít poprvé v historii v Senátu vlastní stranický klub. Po letošních volbách bude mít nejméně pět senátorů, kteří jsou k tomu třeba.

15:37

Senátorkou ve volebním obvodu Kroměříž bude zvolena Jana Zwyrtek Hamplová (NEZ), zatím má 50,65 procenta hlasů. Hlasovalo 19,53 procenta voličů.

15:36

Senátní volby letos vyhrála ODS se ziskem nejméně osmi mandátů z 27. Žádná jiná strana či hnutí ji po sečtení zbytku hlasů nemohou překonat.

15:33

Senátor Oberfalzer pokračuje, ve středních Čechách vyhrála starostka i doktor

přečíst článek
15:32

Senátorem ve volebním obvodu Brno-město bude zvolen Tomáš Töpfer (ODS), zatím má 53,15 procenta. Hlasovalo 21,02 procenta voličů.

15:30

Senátorem ve volebním obvodu Kutná Hora bude zvolen Bohuslav Procházka (KDU-ČSL), zatím má 50,63 procenta hlasů. Hlasovalo 18,77 procenta voličů.

15:28

„Nezastírám, že jsem chtěl vyhrát, jsem trochu zklamaný. Chtěl bych i tak poděkovat za důvěru a podporu voličů, kterou mi projevovali v kampani. Na voliče zřejmě nezapůsobil můj program tolik, jako program paní doktorky Kovářové. Nicméně beru svou prohru sportovně a v budoucnu se budu snažit ucházet o takové posty, abych mohl být užitečný České republice,“ řekl iDNES.cz Karel Naxera.

15:26

Noví senátoři z Prahy. Pirk se zaměří na zdraví, Kordová Marvanová na právo

přečíst článek