Diskuze

Poslanci nestihli rozhodnout o mírné toleranci alkoholu u vodáků a cyklistů

Sněmovna se vrátila k rozhodování, zda schválí mírnou toleranci alkoholu u vodáků. Zákon se poslancům vrátil od senátorů, kteří navrhli umožnit popíjení i cyklistům na vinařských stezkách. Poslanci už jednou kývli na to, že vodáci budou moci vyjet na velkou část řek s půl promile alkoholu v krvi. Dokončit projednávání zákona ve středu nedokázali.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

to je vidět, kolik skutečné práce zákonodárci mají....

1 0
možnosti
JP

Holt dalsi "ilegalni" rok na vode :))

0 0
možnosti
MH

Nevěřím vlastním očím, že se fakt ve sněmovně řeší takové nesmysly 8-o ok, schvalte mírnou opilost pro vodáky a cyklisty, středně těžkou opilost pro řidiče a pro piloty letadel toleranci pro dva gramy krystalu před každým letem. U dětí ve věku 5-17 let pak zavedeme toleranci k nanejvýš třem jointům denně, mladší mají smůlu a budou si muset vystačit s půlkou krabičky cigaret. A když je paní Maláčová tak dobrá v hledání neexistujících peněz, tak bychom ještě mohli zavést speciální sociální dávku pro ty, kdo mají zájem začít s gamblingem, ale nemají na to peníze.

0 2
možnosti
DN

Nechápu, proč se naše "hlavy pomazané" tak úpěnlivě brání jakékoli toleranci, která v civilizovaných zemích léta funguje...

Opilců za volantem (a tím nemyslím "opilce" podle journalistických měřítek, tj. s 0,25 až 0,38 promile) se to nijak nedotkne - ty jezděj i teď, když platí ta "nulová tolerance"... Je to jen "buzerace" na ty, co mají ještě respekt k zákonům a tak přemejšlej, jestli si k obědu můžou dát pivo, když večer někam pojedou..

2 0
možnosti
MK

Nějak nechápu o čem ti poslanci pořád rozhodují, když praxe je zavedena úplně jinak a funguje to bez problému. Zkuste se podívat na nějakou řeku, nebo hospodu u cyklostezky.

2 0
možnosti
PB

Bez problému moc ne, pořád bohužel je riziko, že vás policista bude mít potřebu zkontrolovat. Já z diskuzí nejen tady mám pocit, že ve chvíli kdy se to prolomí, a bude to oficiálně povoleno, tak na vodních tocích, cyklostezkách a silnicích nižších tříd nastane nějaká apokalypsa...

0 0
možnosti
TP

T71o29m88á97š 33P25e22c42h

11. 7. 2019 8:24

To je zase snuska kecu. 100 tisic ? A neni to malo ? Proc ne milion ? Nebo dva ? Ty pokuty stejne nicemu nezabrani. Ti co na lodi a na kole chlastali, tak chlastaj dal, jde v podstate jen o moznost buzerovat a posbirat neco do kasicky.

2 0
možnosti
DN

Je kráááásné, jak se naši pos.anci starají o to, aby občané při "rekreační" činnosti nebyli náhodou ohroženi "vlivem"...

1 0
možnosti
JN

J25a80n 51N67o34v38á43k

11. 7. 2019 2:19

Zadny chlast na vodu!! Ted tam jezdi jen bandy ozralu na raftech ;-(;-(

0 4
možnosti
LJ

V současnosti nesmí vodáci požít žádný alkohol, jinak jim hrozí pokuta až 100 tisíc korun.

Nikoliv vodáci, ale vůdčí plavidla. To je rozdíl, nikoliv nepatrný.

Jelikož Veřejný činitel je veřejným činitelem kdykoliv a kdekoliv 24 hodin denně i nočně, musí být střízlivý!

Není-li, měl by si nasadit nějakou antiimunitní čelenku, aby bylo jasné, že je pod vlivem návykové, jedno jaké třídy. Poněvadž stejně jako vůdce plavidla je nebezpečný nejen sobě ( a je vzácnější, než zaměstnanec v montovně), ale i svému okolí, resortu, státu.

Buďte, naši vyvolení, příkladem nulové tolerance etanolu!

1 0
možnosti
KS

Na to...ze nulová tolerance se týká vůdce malého plavidla upozornuju u každýho článku s touto problematikou..

0 0
možnosti
MB

Pro zajímavost bych se na tuto otázku zeptal pozůstalých po někom, koho zabil na silnici motorista, který měl v krvi alkohol.;-)

1 6
možnosti
ML

A zavinil někdy takovou nehodu cyklista, který měl v sobě jedno pivo? O tom je totiž tato debata...

14 0
možnosti