Bude přibývat oblačnosti a na některých místech se vyskytnou přeháňky. Ilustrační foto

Bude přibývat oblačnosti a na některých místech se vyskytnou přeháňky. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Vlídné počasí vystřídá o víkendu déšť

  • 6
Na teplé jaro bychom si ještě příliš zvykat neměli. Slunečné počasí podle předpovědi vydrží jen do konce týdne, pak už bude stěží možné vyběhnout ven pouze v tričku s krátkým rukávem. Na další týden totiž meteorologové předpovídají ochlazení.

Dnes a v pátek ještě bude hezky, obloha bude téměř jasná a jedinou nepříjemností budou mlhy, které se mohou objevovat v ranních hodinách. Přes den si vystačíme s lehčím oblečením, protože teploty se budou pohybovat kolem patnácti stupňů.

"Vát bude pouze mírný vítr," říká meteoroložka Jiřina Švábenická. Meteorologové čekají sníh a další ochlazení. V sobotu se vlídné počasí podle jejích slov začne měnit. "Bude přibývat oblačnosti a na některých místech se vyskytnou přeháňky," upozorňuje meteoroložka.

Zatímco první víkendový den se rtuť teploměru může vyšplhat až na 14 stupňů, v neděli už s více než osmi stupni počítat nemáme. Neprohloupí ten, kdo s sebou zase začne nosit deštník: v nížinách totiž opět pravděpodobně zaprší, na horách nad 900 metrů nad mořem bude sněžit.

"Ani na další týden předpověď moc příznivá není. V noci na pondělí k nám totiž začne proudit studený vzduch ze severu a severozápadu, dojde tedy k dalšímu ochlazení," říká Švábenická.

Až do čtvrtka tak meteorologové slibují zataženou oblohu a přeháňky, teploty přes den přitom mohou spadnout až na pouhý jeden stupeň nad nulou. "Je možné, že se objeví sněhové přeháňky i v nížinách," říká Švábenická.

Předpověď počasí Aktuální předpověď počasí:
pocasi.idnes.cz
Předpověď počasí


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video