Diskuze

Vláda pravděpodobně ustoupí od rušení výjimek zaměstnaneckých benefitů

Kabinet Petra Fialy možná nakonec ustoupí od rušení daňových výjimek pro zaměstnanecké benefity. Potvrdilo to několik zdrojů z vládní pětikoalice. Ministr financí Zbyněk Stanjura ale informaci zatím nepotvrdil s tím, že o tomto tématu prý ještě nejednali. Informace zazněla během televizního vysílání na CNN Prima News.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

P54e15t68r 91P79r23o34k19o66p

15. 8. 2023 15:56

Ronald Reagan proslul výrokem, že „vláda není řešením našeho problému; to vláda je problém“.

To se RC model zase vztekne :)))

0 0
možnosti

P47e46t65r 25Č11e12j58k24a

14. 8. 2023 16:28

Já si myslím, že vládu dobíhají "hříchy minulosti" a ona si snad konečně a díky bohu začíná uvědomovat, že ten "balíček" musí rozvrstvit napříč společností nějak rovnoměrně. Pokud vláda až doteď argumentovala, že dřívějšími kroky snížila daně sociálním skupinám E, F, G o xyz desítek miliard ročně...... a tudíž je teď legitimní zvýšit daně o xyz desítek miliard ročně skupinám A, D, J, K...... a některým skupinám obyvatel před lety "spolupomohla" takovým způsobem, že jsou doteď i po inflaci v plusu.... tak takhle to fungovat ve společnosti nemůže..... Podívejte se na údaje z posledních týdnů, které jsou v médiích.... namátkou: jak je na tom propad reálných příjmů českých ZAMĚSTNANCÚ ve srovnání zemí OECD (jsme na tom zdaleka nejhůř ze všech zemí OECD), podívejte se, jak se propsalo snížení DPFO v rámci zrušení SHM (zatímco někteří získali tolik, že i přes chabý růst nominálních mezd mají reálně víc, než před inflačním šokem, zatímco některým růst čistých mezd v důsledku inflace prakticky nepomohl vůbec) a rovněž je zajímavé, že ČNB v nové prognóze očekává, že konsolidační balíček bude mít výrazný negativní dopad na růst HDP a zároveň zpochybňuje protiinflační dopady s tím, že některé kroky jsou čistě proinflační s tím, že spekulace na snížení DPH se do cen nepromítne, ale promítne se do marží..... Zkrátka těch údajů za poslední dobu, které by měly vést k "restrukturalizaci" balíčku je celkem dost.

2 0
možnosti

P95e28t72r 69Č15e16j41k58a

14. 8. 2023 16:31

Nemluvě o statistikách obrovité ziskovosti společností a oproti tomu prudkým propadům reálných příjmů.... Jít si pro peníze do rozpočtu zvýšením daní zaměstnancům (kdy navíc CERGE říká, že ten balíček nemá rovnoměrný dopad ani mezi zaměstnanci a odnesou ho nejhůř ti nízko a podprůměrně příjmoví) v této chvíli je.... svinstvo. Možná, že to vládě konečně docvaklo.

2 0
možnosti
JR

J57a34n 17R50o77c43h

14. 8. 2023 16:08

Jestliže ustoupí, tak jsem s nimi skončil. Konečně do tohoto chtěli trochu šlápnout, a zase budou couvat. Sám mám prd, ale umím počítat, že když se neudělá radikální řez, tak to bude za pár let bolet ještě víc. Neříkám, že se mi líbí úplně všechno, ale ty benefity, ze kterých mají něco zaměstnanci, ale nejvíc na tom drbou společnosti, které je zprostředkovávají, byl dobrý tah. A to říkám jako zaměstnanec, který z nich taky něco má.

2 0
možnosti

P22a91v28e78l 59Š56u44n74d92a

14. 8. 2023 11:35

To už je fakt směšné. Pokud nemají vercajk ani na to, aby si uhájili zrušení výjimek, tak nazdar. Nemáte tam co dělat. Dostat se ven z problémů je možné pouze jednou cestou - razantně zvýšit příjmy rozpočtu (tzn. zvýšit daně a zároveň zajistit jejich výběr, tzn. např. hned zavést zpět EET a zrevidovat princip paušálů) a zároveň razantně snížit výdaje.

5 0
možnosti
PO

no, za dva roky máme volby... najděte stranu, která tohle nabídne a volte jí. ODS svatosvatě slíbila, že daně zvyšovat nebude, takže u té takový postup nečekejte.

2 0
možnosti
VF

To bude něco za něco. Víno zůstane určitě vyjmuté

1 0
možnosti
JK

A jaký je důvod nedanění benefitů ?

2 0
možnosti
PH

Kupování si voličů ...

3 1
možnosti
LC

A na zvýšení rodičovské tlak zvenčí není? To se taky úplně nepovedlo, to by taky chtělo spravit...

1 1
možnosti
RN

Ač zaměstnanec, tak právě tady bych očekával a podporoval vládu seknout pořádně do rozbujelých benefitů.

5 1
možnosti
AK

No a co ty vládní benefity,ty jsou podle vás vpořádku??Zatím si vláda jen přidává a bere tam,kde se nemůžou lidi bránit.To jako je podle vás vpořádku?

0 0
možnosti
PH

Tak přesně takhle vypadá to "Kupování si voličů", co vyčítali Babišovi ...

10 2
možnosti

Hrachu co to meleš. Babiš si voliče "kupoval" rozdávaním peněz navíc zejména důchodcům. Zde se zřejmě jen ponechá, co už davno je. Takže to opravdu není kupovaní tedy rozdávání navíc. Srovnání úplně mimo.

0 2
možnosti
PV

O tom, že máme nejhorší vládu v historii této země není pochyb - jen mě překvapuje, že tohle vlání bahno ještě dokáže někdo volit !

6 7
možnosti
AV

Rychle jste zapomněl, co tu bylo před nimi, koukám.

Máme vládu, která vládne snad v nejhorších podmínkách od revoluce, to ano. Žádná předchozí nedostala k řešení takový svrab.

Nepočíná si úplně nejlépe, to ne - ale v porovnání s tím, co ta předchozí dělala i v době růžové ekonomické konjunktury, jsou pořád geniální.

5 1
možnosti