Diskuze

Vláda nechce tlačit na úřad, aby měnil svá rozhodnutí kvůli Huawei

Čínské telekomunikační společnosti Huawei, která je připravena se bránit arbitráží proti Česku kvůli varování Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB), odpoví dopisem NÚKIB. Po jednání vlády to řekla ministryně financí Alena Schillerová. Analýzu rizik si podle ní vlády musejí provést konkrétní zadavatelé veřejných zakázek.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Je vidět že je Babiš už skutečným politikem. NÚKIB vydal nějaké obecné upozornění, Andrej hned zpanikařil a okamžitě zakázal všem zaměstnancům používat mobily Huawei. No a když začali číňani vyhrožovat arbitráží tak dala vláda ruce pryč, zavinil to NÚKIP tak ať jedná s Huawei on.

0 0
možnosti
KS

Možná by stálo za připomenutí kauzu s krví a panem Šťávou. Ministr zdravotnictví někam napsal že firma Šťáva je nespolehlivá a potom nás potahovali při arbitráží o miliardy. Dokonce nám chtěli zabavovat majetek státu v cizině

0 0
možnosti
JN

a co kdyby se Huawei urazil a za trest u nás ty jejich sračky přestal dodávat:-)

0 0
možnosti
Foto

Proti účasti čínské firmy na budování telekomunikační infrastruktury se vyslovily německé bezpečnostní úřady. Naopak Spolkový úřad pro bezpečnost informační techniky (BSI) a telekomunikační společnosti se vyslovily pro to, aby čínská firma předem vyloučena nebyla. Kancléřka Angela Merkelová se kloní spíše ke druhému postoji, když v úterý řekla, že Německo bude požadovat "záruky", že firma zpracovávaná data neodevzdá čínskému státu.

Zdroj: https://eurozpravy.cz/zahranicni/eu/248392-ziska-huawei-v-nemecku-zakazku-na-5g-sit-vlada-zatim-nerozhodla/

0 0
možnosti
Foto

P38a87v25e23l 27P46e71c61h

8. 2. 2019 16:25

To jsem zvědavý na ty záruky, když čínské společnosti musí čínským tajným službám nejen pomáhat, když je požádají, ale i tajit informace o této žádosti a pomáhání ;-D

0 1
možnosti
Foto

Čr teprve teď uvidí , jací jsou Číňané brutální obchodníci. Žádné ohledy na nikoho brát nebudou. Půjdou přes mrtvoly.

0 0
možnosti
JL

Uvidíme kdo se bude smát nakonec.

1 0
možnosti
PM
PK

To je pro každého jasné, nechat si instalovat sítě od země která je jednoznačně totalitní , a kde každý její občan je pod neustálou kontrolou.

To je jako sebevražda.

5 0
možnosti
JT

Tak to zadáme evropské Nokii, která je dražší a vyrábí to v Číně z čínských komponentů, to je ten hlavní problém.

1 0
možnosti
JB

J29a12n 22B66l89a51n28a

8. 2. 2019 10:43

Otázka je jednoduchá, proč NUKIB vydal ty žvásty veřejně, když pro občany nemá žádný význam? Nenabízí se jiné vysvětlení, než to, že jde o poškození Huawei. proč se s tím nepočkala až by byly známi výsledky testů, úřadů a firem, kterých se to týká?

2 7
možnosti
VO

Skutečně nukib vydal to varování nějakým veřejným výstupem? Nebo o tom začali psát novináři po té, co to odněkud uniklo

0 0
možnosti
VO

Řekl bych, že je logické, že se bude Huawei a ZTE soudit. Otázka je, zda mají šanci vyhrát. Podle toho, co tu čtu, je na každém resortu, ať si udělá analýzu rizik.

4 0
možnosti
JB

J63a62n 97B63l65a19n35a

8. 2. 2019 10:44

Jde o to zveřejnění

0 1
možnosti