V sobotu bude většinou polojasno, odpoledne a večer meteorologové očekávají další ubývání oblačnosti. Ilustrační foto.

V sobotu bude většinou polojasno, odpoledne a večer meteorologové očekávají další ubývání oblačnosti. Ilustrační foto. | foto: dmk, MF DNES

Víkend se s prázdninami rozloučí sluncem a výletními teplotami

  • 7
Poslední prázdninový víkend bude jako stvořený pro výlety do přírody. Obloha nad Českem bude polojasná a i teploty nejspíš nikoho neurazí. V sobotu vyšplhají ke 23, v neděli až k 25 stupňům Celsia.

"Do střední Evropy se zítra od západu rozšíří oblast vysokého tlaku vzduchu. Tlaková výše postoupí během neděle ze střední nad východní Evropu a kolem ní k nám začne proudit teplý vzduch od jihozápadu," upřesnil Marjan Sandev z Českého hydrometeorologického ústavu.

V sobotu bude většinou polojasno, odpoledne a večer meteorologové očekávají další ubývání oblačnosti.

Nejnižší noční teploty se budou pohybovat kolem čtrnácti až deseti stupňů, nejvyšší pak v rozmezí devatenácti a 23 stupňů.

Neděle slibuje jasno až polojasno. V noci se ochladí na deset až šest stupňů, přes den potom teploměry ukážou 21 až 25 stupňů Celsia.

"Během pondělí přes nás začne od západu přecházet studená fronta, za kterou se k nám v úterý přechodně rozšíří nevýrazný výběžek vyššího tlaku vzduchu. V druhé polovině příštího týdne bude ze západní do střední Evropy postupovat brázda nízkého tlaku vzduchu. S ní spojená zvlněná studená fronta přes nás začne přecházet ve čtvrtek," okomentoval počasí nadcházejícího týdne Sandev.

V pondělí bude zpočátku polojasno, během dne od západu přibývání oblačnosti s přeháňkami, místy i bouřky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 23 až 27 stupni.  
 
V úterý bude oblačno až polojasno, zpočátku ještě ojediněle přeháňky. Přes den se rtuť teploměru vyšplhá na 21 až 25 stupňů Celsia.
 
"Od středy do konce týdne očekáváme oblačno až polojasno, místy přeháňky, v polovině období na frontě oblačno až zataženo s občasným deštěm nebo přeháňkami, místy i bouřky. Nejvyšší denní teploty budou ve středu 24 až 29 stupňů, v dalších dnech 17 až 22 stupňů Celsia," uzavřel Sandev.  

Předpověď počasí Aktuální předpověď počasí:
pocasi.idnes.cz
Předpověď počasí


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video