Pražská městská policie zasahovala proti zastavení na zákazu zastavení | foto: Facebook/Spolek Šalamoun

VIDEA TÝDNE: Silné deště, drsný zásah strážníků a největší vzducholoď

  • 1
Do minulého týdne výrazně zasáhlo počasí. Do Česka dorazily silné bouřky a právě snímek ze zasažených míst se stal jedním z nejsledovanějších videí. Na dalším je zachycen incident, který se stal před rokem v Praze, kdy strážníci zpacifikovali řidiče, který zastavil na zákazu. Mezi ty další úspěšné záběry v tomto týdnu na webu iDNES.tv patří také lov orla.

Západní a jižní Čechy zasáhly silné bouřky s přívalovými lijáky. Místy napršelo až padesát milimetrů. V Karlovarském a Plzeňském kraji zaplavila některé silnice nižších tříd hnědá voda z polí. 

Na sociálních sítích se tento týden objevilo více než rok staré video zachycující konflikt mezi strážníky a řidičem, který parkoval v pěší zóně na Václavském náměstí. Protože muž podle strážníků odmítal předložit doklady a nespolupracoval, svalili ho na zem a spoutali.

Fotograf Kevin Ebi se vydal do prérie fotit lišky. Na rozdíl od šelmy se mu podařilo ukořistit jedinečný úlovek. Před jeho očima se o králíka utkala liška s orlem bělohlavým. Drama se událo šest metrů nad zemí a fotografovi zajistilo světovou slávu.

Netradiční pohled se naskytl Pražanům i lidem v Česku, jimiž nad hlavami proletěla největší komerční vzducholoď světa Zeppelin NT. Na iDNES.tv jste mohli sledovat také přímý přenos z příletu i z kabiny. I tento záznam se stal jedním z nejsledovanějších videí tohoto týdne.

Socky se tentokrát natolik odvázaly, že musely ještě jednou do střižny. Podíváme se do Windsoru, Bílého domu a spolu s Milošem Zemanem i do krásné Orlové, kde autor satirického pořadu Dominik Vršanský zavzpomíná na své první krůčky v showbyznysu.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Britská královská rodina

Video