Ukrajinský robot vozí miny k ruským zákopům, vojáci ji pak na dálku odpálí | foto: TG / OperativnoZSU

VIDEA TÝDNE: Domina Camilla nebo robot vozící miny k zákopům

  • 0
Čtenáře serveru iDNES.cz tento týden nejvíc zaujalo video, které zachycuje ukrajinského robota, který k ruským zákopům vozí miny. Hojně sledované bylo také video zachycující zkázu továren v ruském Tatarstánu nebo rozhovor s dominou Camillou.

Ukrajinští vojáci přišli s novou taktikou. K nepřátelským zákopům vysílají dálkově ovládaná vozítka naložená minami, které později odpálí. Sestřihem úspěšných zásahů se nyní na sociálních sítích pochlubil ukrajinský generální štáb.

Více než dvě desítky tanků a transportérů ztratila ruská armáda při víkendovém pokusu o proražení fronty u obce Toněnkoje. Ukrajinští výsadkáři nyní záznam z jejich likvidace zveřejnili na sociálních sítích. Situace západně od Avdijivky však zůstává více než složitá.

Několik lidí utrpělo zranění při útoku dronů na továrny v ruském Tatarstánu, více než tisíc kilometrů od ukrajinské hranice. Podle tiskových agentur to oznámily místní úřady, které incident spojují s Ukrajinou.

Po dvacet let asistovala při operačních zákrocích v nemocnici. Posledních šest se neslo v docela jiném duchu, zvládla během nich na 920 pikantních videí a její jméno, docela explicitní, vešlo v pornobranži ve známost. „Byly to hektické roky, a musím přiznat, že velmi zajímavé,“ usmívá se Camilla Creampie.

V italském městě Sellano, které leží v regionu Umbria, se otevírá nejvyšší visutá lávka v Evropě. Přes propast hlubokou 175 metrů spojuje město s osadou Montesanto. Tyto části spolu přitom podle tamního vedoucího turistické centrály už po několik staletí válčí. Most je tak nejen turistickou atrakcí, ale i historickým spojením.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video