Prahu spláchla průtrž s kroupami. (16. srpna 2023) | foto: Petr Topič, MAFRA

VIDEA TÝDNE: Potopa v Praze, útok násilníka v Brně a předjíždění hrůzy

  • 0
Silné bouřky spláchly ve středu Prahu. Déšť byl tak intenzivní, že se ulice dočasně proměnily v řeky. Pokus o znásilnění zachytila kamera v Brně. Napadené ženě naštěstí přispěchal na pomoc všímavý řidič, který útočníka zahnal na útěk. V Žebráku likvidovali hasiči rozsáhlý požár výrobní haly, ukrajinský Humvee najel na ruskou minu a policejní kamera zachytila přestupky řidiče kamionu na D1.

Silné bouřky zasáhly ve středu různé části republiky, doprovázely je přívalové srážky a krupobití. Prahu zasáhla průtrž po šesté hodině, hasiči vyjížděli k čerpání zatopených prostor, polámaným stromům, utrženým plechům. Voda vytopila halu hlavního nádraží i suterén Státní opery.

Muž, který byl několikrát trestaný za násilné činy a podstupoval sexuální léčbu, se v pondělí ráno pokusil znásilnit devětadvacetiletou ženu v centru Brna. Když šla po ulici Dornych do práce, zatarasil jí cestu, osahával ji a natlačil ji ke vchodu do domu. Napadené ženě pomohli dva všímaví řidiči, kteří jeli v rušném provozu kolem.

Škoda po pondělním požáru výrobní haly v Žebráku na Berounsku je podle policie 1,8 miliardy korun, čtvrtá nejvyšší od roku 1990. Částka zahrnuje zničenou halu, materiál a vybavení. Kriminalisté událost vyšetřují jako obecné ohrožení z nedbalosti. Mohlo však jít také o technickou závadu. Hasiči ve středu odpoledne vyhlásili likvidaci a ukončili zásah.

Devětapadesátá motorizovaná pěší brigáda ukrajinské armády pořídila videozáznam, v němž je vidět, co se přihodí, když vozidlo HMMWV (Humvee) vjede na ruskou protitankovou minu. Po její explozi posádka uvnitř vozu přežila. „Děkujeme americkému lidu! Vaše Humvee zachraňují životy našich vojáků,“ napsalo ukrajinské ministerstvo obrany.

Několik přestupků za necelé dva kilometry udělal osmašedesátiletý řidič nákladního vozu, který se rozhodl předjíždět, ale manévr vůbec nezvládl. Přistihl ho při tom policejní vůz, který jel hned za ním a jeho nepovolený způsob jízdy natočil na kameru.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video