Slovák Attila Végh (vpravo) se stal vítězem souboje s Karlosem Vémolou (vlevo) o nejlepšího česko-slovenského bojovníka MMA scény. | foto: ČTK

VIDEA TÝDNE: Zápas století, vypuštěný Orlík a labuť na tramvaji v Brně

  • 0
Praha v sobotu večer zažila dlouho očekávaný souboj mezi Attilou Véghem a Karlosem Vémolou. Slovenský bijec knokautoval českého zápasníka hned v prvním kole. Neobvyklé pohledy nabízí v těchto dnech vypuštěná Orlická přehrada. V Brně vzbudila rozruch labuť vezoucí se na střeše tramvaje a fobalová Slavia vybojovala cenný bod na hřišti slavné Barcelony.

Hned třikrát slovenský bijec Attila Végh porazil českého zápasníka Karlose Vémolu. Kromě knokautu v prvním kole dlouho očekávaného souboje v MMA měl totiž Végh i mnohem větší podporu v hledišti. Mrazivým pohledem navíc ovládl už páteční setkání na veřejném vážení.

„Hele, von mě tady drží, vole. Pojď vole, cvaknem ho, vytáhnem ho a dáme mu přes držku!“ rozčiluje se český profesionální řidič kamionu na videu, které se objevilo na sociální síti Facebook. Na německé dálnici se dostal do konfliktu s řidičem osobního automobilu s německou poznávací značkou, který ho na dálnici ohrožoval při jízdě.

Neobvyklého pasažéra natočila ráno kamera umístěná v jedné z tramvají brněnského dopravního podniku. Na střeše vozu na lince číslo 5 se usídlila labuť, kterou nevylekaly ani dráty nabité elektřinou. Seskočila až u křižovatky před Mendlovým náměstím. Video zveřejnil na sociálních sítích jeden z řidičů.

Hladina vodní nádrže Orlík v posledních týdnech klesla o více než šest metrů. Voda se tak prakticky vrátila do původního koryta Vltavy. Důvodem je modernizace lodního výtahu. Kvůli tomu Povodí Vltavy upouštělo vodu z Orlíku téměř tři týdny. Lidé nyní mohou vidět zbytky staveb, které stály původně u řeky nebo přímo na Vltavě.

Slávističtí fotbalisté v Champions League způsobili velkou senzaci. Ve svém čtvrtém vystoupení v prestižní klubové soutěži nedostali gól v Barceloně, na slavném Camp Nou remizovali 0:0. Do tabulky skupiny F si připsali druhý bod.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video