Vichřice zavinila autonehodu

Brno - Pondělní vichřice (27. srpna) sice zasáhla jen okraj Jihomoravského kraje, ale hasiče na několika místech přece jen zaměstnala. Například na Znojemsku záchranáři v noci několikrát odklízeli větve a vyvrácené stromy. "Mezi osmou a desátou hodinou večer hasiči odklízeli větve a spadané stromy u Lechovic, Tvořihráze a ve Znojmě-Hradišti," uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

V Lechovicích řidič osobního auta strhl řízení před padající větví tak, že vůz skončil na boku v příkopě. "I u této nehody hasiči pomáhali. Ještě v úterý (28. srpna) dopoledne pomocí jeřábu uklízeli zbytky utržené střechy," poznamenal Haid.

Větve hasiči odklízeli i v Brně a v jeho okolí. "Na Blanensku odklízeli strom z cesty u Doubravice nad Svitavou," doplnil Haid.

Spadané větve zatarasily silnice na několika místech v okolí Trutnova. Nejhorší situace je ve Starém Rokytníku a v Petříkovicích, kde jsou silnice neprůjezdné a místní hasiči zátarasy odklízejí. Čtěte více - Podkrkonoším se hnala vichřice


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video