Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Reportáž skončila 16. 12. 2011 22:36

Vichr kácí stromy, vytváří sněhové jazyky a komplikuje dopravu

Zdroj: redaktoři iDNES.cz, MF DNES, ČTK

14:47
Královéhradecký kraj
U Lampertic na Trutnovsku se srazil sypač s autobusem a blokují silnici číslo 300.
14:44
Pardubický kraj
Chrudimská beseda se rozhodla kvůli silnému větru zrušit sobotní vánoční trh na Resselově náměstí. Důvodem je varování Českého hydrometeorologického ústavu před silným větrem. Pokud se počasí zlepší, budou trhy od neděle pokračovat.
  • Sníh komplikuje provoz na silnici mezi Plzní a Bečovem.

    Sníh komplikuje provoz na silnici mezi Plzní a Bečovem. / Autor: iDNES.cz

14:40
Ústecký kraj
V Teplicích má problémy i městská hromadná doprava. V břečce zapadávají trolejbusy.
14:38
Liberecký kraj
Za poslední dvě hodiny napadlo na Liberecku místy až deset centimetrů nového sněhu. Na kopci Šébr na Českolipsku jsou problémy od dopoledne. "Ze směru od Svoru i ze směru od Varnsdorfu se to nedaří udržet sjízdné," řekl ČTK hlavní dispečer Krajské správy silnic Libereckého kraje Pavel Pospíšil.
14:34
Liberecký kraj
Silnice I/13 z Nového Boru na Českou Kamenici přes Prácheň je zablokovaná nákladními auty a zcela neprůjezdná.
14:28
Moravskoslezský kraj
V Moravskoslezském kraji hasiči zatím kvůli následkům silného větru vyjížděli více než padesátkrát, nejčastěji v Ostravě, na Opavsku a na Frýdecko-Místecku. Například v Opavě-Kateřinkách spadla kovová konstrukce na osobní automobily a poškodila je, v Šenově u Nového Jičína strom poničil veřejné osvětlení, v Ostravě potrhal telefonní kabely. " Zatím neevidujeme žádná zranění. Velmi časté jsou také popadané a nalomené větve a utržené plechy," řekl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.
14:26
Kraj Vysočina
Silničáři varují řidiče jedoucí po dálnici D1 u Humpolce. Mezi 89. až 110. kilometrem přechází déšť ve sněžení a vozovka klouže.
14:26
Středočeský kraj
Uvázlý kamion v kopci komplikuje dopravu na silnici I/16 u Nové Paky na Jičínsku. Policie řídí dopravu kyvadlově.
14:23
Jihomoravský kraj
Silný vítr fouká i na vyškovském úseku dálnice D1 mezi 219. a 260,5. kilometrem. Déšť se sněhem komplikuje dopravu také na 141,5. až 188,5. kilometru dálnice D1.
14:22
Ústecký kraj
V Krušných horách sněží stále více. Silničáři varují řidiče kamionů před cestou do Německa přes hraniční přechod Hora Svatého Šebestiána, kde projedou jen osobní auta.
14:18
Královéhradecký kraj
"Od rána napadlo deset až patnáct centimetrů sněhu, na Luční boudě je ho kolem šedesáti centimetrů. Vítr tam teď fouká od jihu rychostí 50 kilometrů v hodině, v nárazech až 90 kilometrů Je tam mlha a viditelnost do sta metrů. Nedoporučujeme hřebenové túry. Očekáváme zvýšení stupně lavinového nebezpečí nejméně na druhý stupeň." řekl náčelník Horské služby v Krkonoších Adolf Klepš.
14:11
Moravskoslezský kraj
Spadlé stromy přerušily i železniční dopravu mezi Českým Těšínem a Hnojníkem na Frýdecko-Místecku. "Od půl druhé zde máme náhradní autobusovou dopravu," řekla mluvčí Českých drah Kateřina Šubová. Jak dodala, vzhledem k předpovědi bude takto ochromených tratí v Moravskoslezském kraji zřejmě ještě více.
14:10
Zlínský kraj
Po dvou dopravních nehodách u obce Břest na Kroměřížsku musela být uzavřena dálnice D1. Vítr tam převrátil dodávku a do ní narazilo osobní auto.
14:09
Kraj Vysočina
Podle meteorologů jsou srážky nyní nejintenzivnější na Vysočině. Sníh padá ve výškách nad pět set metrů nad mořem. Jinde prší.
14:03
Plzeňský kraj
V Plzeňském kraji je nejhorší situace na Tachovsku. "Na jedničkách a dvojkách se daří provoz udržet, sníh tam taje, ale na silnicích nižších tříd je situace komplikovaná, musíme je postupně pluhovat," řekl dispečer zimní údržby SUS Tachov. U Halže na Tachovsku zapadl i sypací vůz cestářů. Podle mluvčí Aleny Marešové ho míří vyprostit hasiči.
  • Počasí na Velkém Javoru na Šumavě ve 13:55

    Počasí na Velkém Javoru na Šumavě ve 13:55 / Autor: Správa národního parku Šumava

13:57
Královéhradecký kraj
Hřebeny Krkonoš zasáhl silný vítr, který v nárazech dosahoval až síly orkánu. Například na Labské boudě kolem poledne foukalo rychlostí přes 127 kilometrů v hodině. Kvůli vichřici nejede horní úsek lanovky na Sněžku.
13:55
Karlovarský kraj
Na Klínovci v 9:00 zahájili provoz nové lanovky, ale kvůli silnému větru zhruba po dvou hodinách skončili. Svezlo se asi 20 lidí. Podle meteorologů tam foukalo v půl jedné v nárazech přes šedesát kilometrů v hodině.
13:40
Moravskoslezský kraj
Mezi Suchdolem nad Odrou a Novým Jičínem nejezdí vlaky kvůli spadlému stromu. Cestující převezou nahradní autobusy.