Pracovníci soukromé firmy vyprošťovali autobus přes dvě hodiny.

Pracovníci soukromé firmy vyprošťovali autobus přes dvě hodiny. | foto: ČTK

Ve sněhu zapadl autobus s padesáti turisty

  • 22
Na silnici u Litohlav na Rokycansku zapadl ve středu večer ve sněhu autobus s padesátkou turistů z Německa. Na místo zamířila vyprošťovací služba, které se po dvou hodinách podařilo autobus vytáhnout. Turisty odvezli hasiči vlastní karosou.

ČTĚTE TAKÉ:
Sníh komplikuje dopravu, závěje hrozí i ve městech


"V autobuse bylo 54 německých turistů. Na místo vyrazili profesionální hasiči z Rokycan. Pro turisty jsme vypravili vlastní karosu, aby je odvezla do tepla." řekl iDNES krajský mluvčí hasičů František Vaško.

Podle Vaška měli němečtí turisté namířeno do Darové na Rokycansku, kde jsou ubytování v penzionu. Řidič si ale spletl cestu a zajel na neudržovanou silnici. Do penzionu tak Němce odvezli hasiči.

Autobus vyprošťovala soukromá firma. Celá akce trvala dvě hodiny. "Nejprve jsme museli pomocí navijáku vytáhnout autobus na kopec. Až pak ho šlo odtáhnout pryč," řekl iDNES pracovník vyprošťovací služby.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video