V Podolí řádí zlodějský gang

  • 2
Podolí - Zloději řádí ve vilové čtvrti v okolí Jeremenkovy ulice v Podolí. Vlezou do domu, z přízemí seberou oblečení, elektroniku, jízdní kola a další věci, které se dají snadno odnést. Lidé se domnívají, že jde o organizovaný gang. Obyvatelka jednoho z rodinných domů, která z obavy o svoji bezpečnost odmítla být jmenována, tvrdí, že zloději mají perfektní informace o tom, co se zde děje.

"U sousedů šli mladí na koncert, byli pryč asi jenom dvě hodiny, nahoře spala stará paní a během té doby jim vykradli přízemí. U dalších sousedů přes ulici to bylo to samé, odešli asi na hodinu, a než vrátili, nějaká banda jim vybílila byt," tvrdí.

Podle ní tu gangy mají své informátory. "Každý víkend stojí na kopci auto, v něm sedí třeba i čtyři hodiny několik chlapů.

Ona sama také nedávno prožila obrovský šok. "V neděli asi v půl druhé jsem usnula v přízemní hale na gauči, najednou se probudím, a nade mnou stojí cizí chlap. Začal cosi blekotat, že nosí letáky o cigaretách, a než jsem se vzpamatovala, tak utekl," dodala. Stěžuje si také na to, že do čtvrti skoro vůbec nechodí žádní policisté.

Ředitel republikové policie v Praze 4 Antonín Slabý potvrdil, že krádeže v rodinných domech jsou časté. "Někteří zloději jsou tak zdatní, že dokážou vylézt po hromosvodu i do vyšších pater v panelácích, a dostat se do rodinných domů je pro ně ještě jednodušší," řekl. O tom, že by se kolem Jeremenkovy ulice pohybovali tipaři, ředitel Slabý neví. "Nechám si to však ověřit," dodal.

Podle něj tyto případy dokazují, že Praha potřebuje do hlídek v ulicích další policisty. "Chybějí nám i na "čtyřce". Já se nyní snažím dostat do terénu co nejvíc policistů, ale ti pak zase chybějí v kancelářích a nestíháme vyřizovat důležité spisy," tvrdí Slabý.

Mluvčí městské policie Radka Waitová tvrdí, že městskou policii požádal o pomoc pouze majitel restaurace V Jeremenkově ulici, kterého vykradli. "Proto tady projíždí od půlnoci do rána naše hlídkové auto. V této oblasti působí několik našich okrskářů, lidé na ně mohou získat kontakty na obvodním ředitelství Městské policie pro Prahu 4," řekla Waitová.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video