Diskuze

Pavel navrhuje za ústavního soudce Fremra, řešil i válečné zločiny v Haagu

Novým ústavním soudcem by se mohl stát někdejší místopředseda Mezinárodního trestního soudu (ICC) Robert Fremr. Návrh na souhlas s jeho jmenováním v pondělí prezident Petr Pavel předložil Senátu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MZ

no jestli se bude chtít věnovat tomuto typu práva, což je určitě zase něco dost jiného než trestní právo, a půjde do toho naplno, tak je Fremr určitě mimořádně prestižní volba..

3 0
možnosti
JD

Skvělá volba! Člověk s naprosto jinou perspektivou vnímání světa ... díky svému zahraničnímu působení. Začíná být ten ÚS dobře "namixován", což je skvělý a žádoucí stav! Jediná dvě jména, která panu prezidentovi vyčítám, jsou Řeháková, jejíž ULTIMÁTNÍ nezkušenost a ULTIMÁTNÍ neprofesionalita jsou do očí bijící, a pan prezident by si zasloužil důstojnější osobu - ale je to jeho volba a akceptuji ji. Druhé jméno je Farský - odporný prospěchář, který si po zvolení do Sněmovny odjel na stáž do USA a vytřel si tak trošku s voliči zadeček ... Doufám, že to ze strany pana prezidenta byl jen trapný pokus o vtip ...

2 1
možnosti
MH

Mandát totiž skončí 7. srpna také Ludvíku Davidovi a předsedovi soudu Pavlu Rychetskému

Žalobu na valorizaci bude ÚS projednávat až po bankrotu

3 5
možnosti
ZS

Jj, času dost. ÚS byl poněkud rychlejší, když si tehdejší opozice stěžovala na některá covidová opatření. To šlo rychle.

Naopak, Zemanova stížnost (už nevím na co) přišla na řadu až za 3 roky.

3 3
možnosti
JV

J69a72n 61V72á80v97r27a

12. 6. 2023 17:35

Jestli prezident neco umi, tak naslouchat. Zatim vsichni kandidati velmi dobri. Snad se podari tuhle latku drzet vysoko i nadale.

11 1
možnosti
AH

A42l51e34š 63H87o26l82a46n

12. 6. 2023 17:17

Dobrá volba!

Prezident Pavel boduje!

12 0
možnosti