Uprchli dva vězni - a mohou být ozbrojeni

- Dva ozbrojení vězni uprchli z vězení Bytíz na Příbramsku a policisté po nich zatím marně pátrají. Přestože utekli už v úterý odpoledne, policie o jejich zmizení informovala teprve ve středu odpoledne.
Uprchlí vězni Pavel Tauchena a René Jaroš byli v minulosti trestáni pro majetkovou i násilnou trestnou činnost a podle policejní mluvčí Ivany Zelenákové mohou být ozbrojeni střelnou zbraní, proto by se občané neměli pokoušet zadržet vězně sami, ale měli by zavolat na telefonní číslo 158 nebo upozornit kteréhokoli policistu.

Třiatřicetiletý Tauchena pochází z Vyšehořovic v okrese Praha-východ a sedmadvacetiletý Jaroš má trvalou adresu v Brně-Novém Lískovci. První z pachatelů je 172 centimetrů vysoký, střední postavy a má krátké tmavé vlasy. Druhý je o dva centimetry vyšší, má střední postavu a krátké tmavé vlasy s čelními kouty.

Policie kromě základních informací odmítla cokoliv dalšího sdělit. Zelenáková nebyla na mobilním telefonu k zastižení, stejně středočeská policejní mluvčí Soňa Budská. Nic neřekli ani zástupci samotné věznice. "Ředitel ani jeho zástupce už tady dnes nebudou, zavolejte zítra. Mohu pouze potvrdit, že se útěk skutečně stal," konstatoval vrchní inspektor, který se však nepředstavil.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Témata: Bytíz, Věznice

Video