Politici reagují na Kellnerovo úmrtí. Neuvěřitelná tragédie, napsal Babiš

  • 394
Na zprávy o úmrtí miliardáře Petra Kellnera již reagují i politici. Soustrast již vyjádřil třeba premiér Andrej Babiš či prezident Miloš Zeman. Mysleme na to, jak je život křehký, vyzývají.

Rodině již přes sociální sítě kondoloval premiér Andrej Babiš. „Neuvěřitelná tragédie. Je mi to moc líto. Upřímnou soustrast celé rodině Petra Kellnera,“ napsal na Twitter. 

Skrze svého mluvčího Jiřího Ovčáčka se vyjádřil také prezident Miloš Zeman. „Prezident republiky si velice vážil Petra Kellnera pro jeho podnikatelské úspěchy a nesmírně lituje jeho tragické smrti,“ uvedl Ovčáček.

Předseda sociálních demokratů a ministr vnitra Jan Hamáček napsal, že zpráva ho velmi zasáhla. „Před rokem byl jedním z prvních podnikatelů, který pomáhal ČR v těžké situaci na začátku pandemie. Čest jeho památce, upřímnou soustrast všem jeho blízkým,“ uvedl.

Také poslanec a bývalý předseda KDU-ČSL Marek Výborný vyjádřil upřímnou soustrast a Kellnerovým blízkým popřál hodně síly. „Sám vím, jak je život zde na zemi křehký a pomíjivý,“ poukázal Výborný na předloňské náhlé úmrtí své manželky, kvůli kterému se vzdal funkce šéfa strany.

„Petr Kellner byl mimořádně úspěšný podnikatel, který svým působením a svými aktivitami vždy zůstával spojen s Českou republikou. Vyjadřuji upřímnou soustrast jeho rodině,“ uvedl předseda ODS Petr Fiala. „Tak to je tedy pondělí. Život je křehčí, než se možná zdá být. Této zprávě jsem nemohl uvěřit a hledal jsem dál... ale bohužel,“ napsal zase poslanec Patrik Nacher.

A na křehkost života poukázala i pirátka Olga Richterová. Ta nejprve uvedla, že Kellnerovo úmrtí je „další připomenutí, že peníze nejsou zdaleka vše. Mnohdy spíš naopak“.

Při pádu vrtulníku na Aljašce zemřel podnikatel a miliardář Petr Kellner

Později ale zprávu smazala. „Myslím na to, jak jsme všichni křehcí a smrtelní. Před chvilkou jsem napsala nevhodnou formulaci. Toto mělo být jádro. Upřímnou soustrast všem, kteří přišli o své blízké či o svého blízkého,“ uvedla poté.

Starosta Řeporyjí a člen ODS Pavel Novotný označil Kellnera za „velmi schopného chlapa. 

„Petr Kellner to u mě vždycky tak nějak vyhrával takovou vlastně maličkostí – vytrvalou finanční podporou Divadla Járy Cimrmana, veděl, že se hodí více, než by se mohlo stát. A to mi stačilo. Fakt,“ připomněl Novotný jednu z filantropických aktivit miliardáře.

Senátor Václav Láska napsal, že na Kellnerovi nenechal nit suchou, když žil. „Takže teď budu držet hubu, protože cokoli jiného by byla blbost,“ doplnil.

Kellner zahynul při sobotním pádu vrtulníku.Ten havaroval na aljašském ledovci, když vezl skupinku lyžařů. Při nehodě kromě něj zemřeli a další čtyři lidé.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video